Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a sima rizs és...

Mi a különbség a sima rizs és a jázmin rizs között?

Figyelt kérdés
2014. aug. 14. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Első sorban az illata. Illatos rizsnek is hívják a jázmint.


Nem rossz, de szerintem (és más, tőlem teljesen független emberek is ezt mondták) megfőve leginkább az egér pisire hajaz az illata...

Hát igen, ez így elég bizarr, nyilván nem olyan büdös, de szó mi szó, tényleg hasonlít rá.


A másik különbség, hogy kb annyi vizet vesz fel, mint egy "B"-s rizs.

Van, hogy főzöm, úgy is tökéletes, de van hogy párolom mint a sima rizsköretet, (olajon pirítás után)


Amíg pl egy "A"-s rizs felvesz 2,2-szeres mennyiségű vizet, addig a jázmin rizs 1,8-at vesz fel, nekem ez az arány jött be.

2014. aug. 14. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
A jázmin rizs illata, édes finom jázminra emlékeztet.
2014. aug. 14. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
rizst nem pirítanak olajon
2014. aug. 14. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Akkor biztos csak délibáb az a napi néhány száz tonna, amit mégis...
2014. aug. 14. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Igen, délibáb az ötlet, hogy a rizst egyáltalán pörkölni kell.
2014. aug. 14. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Na, megint az okoska.

Nem unod, hogy olyanba próbálsz beleszólni, amihez hülye vagy?

2014. aug. 14. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Rizst nem pirítanak olajon!? Ilyet még nem is hallottam...Akkor hogy készül a párolt rizs?
2014. aug. 14. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim válasza:

Mi is pirítjuk első lépésben olajon, valamint szüleink nagyszüleink is így csinálták. Egy kicsit kell megkapatni, nem kell hogy megpiruljon, csak kifehéredjen és utána jön a főzés.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=Phx5CfMWL_U

2014. aug. 15. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
A rizst lehet símán, lobogó vízbe szórva fogyasztásra puhítani, ilyen esetben érdemes a vízbe önteni 1-2 kanál olajat. Az csak segít, mert a rizs a saját nyákjában (ami ragasztós hatású) nem ragad össze. De NAGYON igaza van azoknak, akik azt állítják, hogy a rizst elõször olajon/zsíron lehet pirítani, vigyázva arra, hogy a rizs ne pörkölôdjön meg, ne kapjon rozsdaszínt. Egy ponton aztán sós vízzel föl lehet engedni, és a pörkölt rizs szépen fölszívja a vizet, és nagyon fínom lesz. Én a sima vízbenfõzést prioritálom, a vízben elozõleg feloldok 2-3 húsleveskockát, az remek aromát ad a kész rizsnek. Összefoglelva: Mindkét módszer használatos, mindkettõ jó.
2014. aug. 15. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Én pirítom majd vízzel felöntve főzöm ha köretnek készítem, simán vízben főzöm pedig, ha pl. rakott ételbe megy, vagy húsgombócba paradicsomszószhoz...
2014. aug. 15. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!