Mi a különbség a sima rizs és a jázmin rizs között?
Első sorban az illata. Illatos rizsnek is hívják a jázmint.
Nem rossz, de szerintem (és más, tőlem teljesen független emberek is ezt mondták) megfőve leginkább az egér pisire hajaz az illata...
Hát igen, ez így elég bizarr, nyilván nem olyan büdös, de szó mi szó, tényleg hasonlít rá.
A másik különbség, hogy kb annyi vizet vesz fel, mint egy "B"-s rizs.
Van, hogy főzöm, úgy is tökéletes, de van hogy párolom mint a sima rizsköretet, (olajon pirítás után)
Amíg pl egy "A"-s rizs felvesz 2,2-szeres mennyiségű vizet, addig a jázmin rizs 1,8-at vesz fel, nekem ez az arány jött be.
Na, megint az okoska.
Nem unod, hogy olyanba próbálsz beleszólni, amihez hülye vagy?
Mi is pirítjuk első lépésben olajon, valamint szüleink nagyszüleink is így csinálták. Egy kicsit kell megkapatni, nem kell hogy megpiruljon, csak kifehéredjen és utána jön a főzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!