Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nektek mi szerepel a listátoko...

Nektek mi szerepel a listátokon amikor bevásárolni mentek? Mi az aminek a hűtőszekrényben mindig lennie kell?

Figyelt kérdés
Leírnátok ? Hátha merítek belőle ihletet .. Sokszor van ,hogy itthon jut eszembe ,hogy jajj ... ez-az is kellett volna még .

2014. júl. 10. 07:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ez azért attól is függ, ki mit szeret. Nekem alap, hogy mindig legyen élesztő és joghurt is a hűtőben, mert a kenyeret és péksütiket általában itthon sütöm. Tojás is alap, de azt kapni szoktam, nem kell vennem. Nálunk még szinte létszükséglet az olajbogyó, méz, majonéz.
2014. júl. 10. 10:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekem az a módszerem,hogy van egy papír hűtőmágnessel felrakva a hűtőre,úgyhogy ami eszembe jut a konyhában való tevékenykedéskor,azt gyorsan felírom. (mondjuk én ketté szedem egy élelmiszeres és egy drogériás listára). Nem mindig ugyanaz, van hogy ihletet kapok egy olyan ételre,amit ritkán készítek,de általában kell lennie otthon:

Tej, kenyér, kenyérre kenhető valami(vajkrém, sajtkrém, májas...), felvágott, liszt, főzeléknek való (bab, lencse, sárgaborsó), tészta, rizs, krumpli, olaj, friss zöldségek.

2014. júl. 10. 10:55
 13/20 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig van itthon virsli (a többit már leírták).
2014. júl. 10. 12:22
 14/20 anonim ***** válasza:
... és alma
2014. júl. 10. 12:22
 15/20 anonim ***** válasza:

Nekem elég egyszerű. A hűtőben szinte csak zöldség van, illetve ha épp nem terem gyümölcs a kertben, akkor némi gyümölcs.

Hűtőn kívül zsír, házi tojás (amennyit csak tudunk venni), olajos magvak (nagyon sok kiló), mazsola, a páromnak rizs, kakaó, méz, fűszerek, ecet, szójaszósz. Innentől már nem halunk éhen s igazából nincs is szükségünk másra. Ha vágyunk csokira, jégkrémre, sütire, kenyérfélére, szendvicskrémre, öntetre, pudingra vagy valamire a kávéba, azt lazán elkészítjük a fentiekből.

De az én étrendem elég speciális, ez tény :) Közel áll a vega paleóhoz s szinte csak alapanyagokat veszünk.

2014. júl. 10. 12:59
 16/20 anonim ***** válasza:

Ami nálunk mindig van a hűtőben, mert ha nem abból "balhé" van:

vaj, valamilyen felvágott, paradicsom, paprika, kávétejszín vagy habtejszín vagy tejszínhab (a három közül legalább egy mindig van)

2014. júl. 10. 14:11
 17/20 anonim ***** válasza:

16 vagyok még mindig

Hűtőszekrényen kívül ami mindig van itthon:

olaj, só-bors- pirospaprika, fokhagyma, hagyma, durumtészta, basmati rizs, legalább 1 zacskó liszt

Ami mindig van itthon, mert állandóan kapunk, de előbb utóbb a kukában végzi: krumpli

2014. júl. 10. 14:16
 18/20 A kérdező kommentje:
Cukik vagytok (: ! Köszönöm a sok hasznos választ !!!
2014. júl. 10. 16:38
 19/20 anonim ***** válasza:

Vannak az alapélelmiszerek, amik mindig vannak itthon:

- kenyér (mélyhűtőben is)

- fehérliszt, cukor, só, búzadara, ecet

- bors, fűszerpaprika

- tej, tejföl, margarin, olaj, sajt (utóbbi mélyhűtőben)

- száraztészta, rizs

- krumpli

- vöröshagyma, fokhagyma

- répa, gyökér, karalábé zeller

- sárgaborsó, lencse, szárazbab

- zöldborsó, kukorica, petrezselyemzöld, zellerzöld (mélyhűtő kategória)

- valami húsféle (szintén mélyhűtő)

- konzerv gomba, sűrített paradicsom

- (dijoni) mustár, ketchup, majonéz

- valami szezonzöldség és gyümölcs

- felvágottféle/értelmes minőségű májkrém

- tejjel iható fekete tea, instant kávé

Vannak azok az élelmiszerek, amik nem az "alap" kategória, csak éppen roppan nyűgös vagyok nélkülük:

- sok-sok fűszer (ami lehet, cserepes formátumban/kertben)

- natúr joghurt, gyümölcsjoghurt, vaj, tejszín

- paradicsomkonzerv

- kenyérliszt, tk. rozsliszt, tk. tönkölyliszt stb.

- barnacukor

- minden másféle tea

- olivaolaj

- balzsamecet, vörösborecet, fehérborecet

- szalonna

- vöröslencse, csicseriborsó, per pill van sárgalencsém is

- barnarizs, vadrizs, rizottó rizs, basmati rizs, bulgur, köles

- szárított élesztő

- instant kakaó, rendes kakaó

- jó minőségű étcsoki

Ezeket ahogy fogy, pótoljuk, mert különben világvége van. Szóval főzés közben készül a lista is, hogy mi van fogyóban :)

Piacra heti 1x megyünk, előtte van kupaktanács, hogy mit óhajt enni a család a héten. Piacon szerezzük be a zöldséget, húsféléket meg az összes be nem tervezett virágunkat. Hipermarket járás szintén heti 1x van, autóval, a kisebb tételeket meg simán hazahozzuk tömegközlekedésen/bicajjal.

2014. júl. 10. 16:41
 20/20 A kérdező kommentje:
:-) Köszönöm szépen !!!
2014. júl. 10. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!