Ma vettem elvileg friss csirkecombot, de pucolás közben
vettem észre, hogy kicsit már büdös, mi legyen vele?
Aki látott már húsüzemet az tudja milyen a friss, a friss hús. :)
Nálunk az étteremben is megkérdezi a vendég, hogy a kacsa friss-e...hogy a viharba ne lenne az, Kínából jön, mirelit.
A friss kenyér múltkor olyan friss volt, hogy visszaküldték, mert jeges volt még a belseje.
Inkább dobd ki szerintem :)
2014. jún. 27. 03:49
Hasznos számodra ez a válasz?
Kicsit több fűszerrel, jól átsütöd, ehető.
2014. jún. 27. 05:00
Hasznos számodra ez a válasz?
Egyszer vettem egy friss grill csirkét, de csak otthon vettem észre, hogy a szárnya alatt zöld volt és büdös. Azt hiszed visszavittem ? (50 km ) Hát nem! Puff, a kukába!
2014. jún. 27. 05:32
Hasznos számodra ez a válasz?
Áztasd meg sós pici ecetes vízbe. aztán süthető. Sokan vettek abból és ott is el fog fogyni.
2014. jún. 27. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
Te érzed, hogy mennyire. Jó, ha csak kicsit, akkor rendesen átsütve elvileg nem lesz bajod. De ha mégis undorral ennéd meg így, akkor annak nincs értelme!
Akkor inkább főzd vagy süsd meg só és fűszer nélkül, és add a kutyádnak, ha van kutyád!
2014. jún. 27. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
2014. jún. 27. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
A műanyag csomagolás alatt is gyorsan elszaporodnak a baktériumok, főleg, ha tálcás. Ezeknek sokszor van bukéja. Fél órára áztasd be ecetes vízbe, majd öblítsd le és máris süthető.
2014. jún. 27. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Na mi lett a csirkével? Én vissza vittem volna és az orra alá nyomtam volna... (kerekedelemben dolgozok) cifrábbnál cifrább dolgokat látok... Pl virsli, felvágott,kolbász, mirelit szóba se jöhet nálam... Be mentem egyszer a hentehez akciós csirkeszárnyért, ránéztem és láttam hogy tiszta jég kásás, erre azt mondta az eladó hogy nagyon hüt a hütőjük... A francokat, kicsit lefagyasztják hogy ne legyen szaga.. Volt munkahelyemen a szines,szagos hust ledarálták, sok fokhagymával és paprikával kolbászt töltöttek a raktárban... Utána ment a pultba...
2014. jún. 27. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 A kérdező kommentje:
Amikor kiírtam a kérdést, akkor betettem a hűtőbe lefóliázva, másnap délután, mikor hazaértem, kivettem, és megszagoltam. Úgy voltam vele, hogy addigra vagy még büdösebb lesz, vagy ha tévedtem, akkor meg nem lesz baja. :)
És hát nem volt szaga! Megsütöttem, és akkor sem érződött.
Valószínűleg az lehetett, hogy akármi is volt rajta, de a tisztításnál lejött, és nem büdösödött vissza.
Nem értem én sem... :)
Igen, ez gyakran van ,hogy az ember kibontja és megcsap a buké. De ha nincs komoly baja, akkor elillan. Arra azért ne alapozz a jövőben, hogy ha megsütöd, akkor sem érzed, mert a fűszerezés és a sütés elnyomja a szagokat, tehát ha pl. valóban romlott húst sütnél meg, nem éreznéd sütés után. Csak a mellékhatásait. De nyugi, ez esetben biztos, hogy csak arról van szó, hogy befülledt. Viszont legközelebb, ha azonnal nem készíted el a húst, tedd nem műanyag edénybe, tehát üvegbe, porcelánba és sózd le, úgy tárold a hűtőben elkészítésig.
2014. jún. 30. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: