Gond lehet ha paradicsomleves után innék egy csésze tejet? Túl savas vagyok (reflux) és a tejben lúg van, lesznek hasi panaszaim ha megiszom?
Figyelt kérdés
2014. máj. 28. 17:07
2/11 anonim válasza:
A tej savas, úgyhogy csak rontanál a helyzeten.
3/11 A kérdező kommentje:
akkor mit egyek vagy igyak rá? :S
2014. máj. 28. 17:15
4/11 anonim válasza:
Vannak savtúltengésre kapható gyógyszerek, mint pl a Rennie.
Azonnal és hatékonyan segít.
Egyébként például a rágózás is csökkenti a savat, de jóval kisebb hatásfokkal.
5/11 A kérdező kommentje:
sajnos nincs most otthon gyógyszerem
2014. máj. 28. 17:26
6/11 anonim válasza:
ha hasmenésre nem vagy hajlamos, nyugodtan igyál rá tejet. A tejsav más, sokaknak megnyugtatja a gyomrát.
Én is refluxos vagyok, de minden gyümölcsös turmixital simán lemegy és semmi panaszt nem okoz.
Nekem is nagyon ég a gyomrom/torkom a főtt paradicsomtól (nyerstől semennyire ) és utána ha iszom tejet attól sem lesz semmi bajom, inkább közömbösít és megnyugtat.
7/11 anonim válasza:
** ... tejes/joghurtos turmixital...
8/11 A kérdező kommentje:
ittam rá tejet és tényleg jobb lett, nagyon köszönöm! :)
2014. máj. 28. 20:17
9/11 anonim válasza:
A tej, mint minden állati termék savasít. A paradicsom főve szintén. Egyed nyersen. Nekem azóta múlt el a refluxom, hogy vegán lettem (csak növény).
10/11 anonim válasza:
Én egy-két szem háztartási kekszt szoktam enni a savas ételek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!