3 napja vettem csirkemellet, a hűtőben volt végig, elfeledkeztem róla. Enyhe büdös kicsit a szaga, még fel lehet használni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
7-es,
A szalmonella baktérium, semmi köze a kukacokhoz.
A kukacok általában légylárvák. Valamikor rászállt egy légy, lehet, hogy még a pultban, rárakta az apró, alig észrevehető petéit, pár nap múlva kikeltek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
8-as, 9-es,
Ha jól átsüti, az a baktériumokat valóban elpusztítja.
Csakhogy a hús (és általában a fehérjék) bomlása során mérgező vegyületek is keletkeznek, ezeket a hőkezelés nem pusztítja el.
Soha ne egyél büdös húst. A kutyák nagy részének a hónapos dögtől sincs baja, de az emberi szervezet nem így alakult ki.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Most komolyan hűtőben 3nap alattel tudjátok képzelni mennyire lehetett büdös... Max kellemetlen szagú. Teljesen felesleges volt kidobni! Azért érezted bűnösnek mert nem volt megmosva (gondolom) és a felszínen lévő nyálka, bacik és a húsból kifolyó lé amiben állt az büdösödött meg nem a hús!
Csak meg kellett volna mosni langyos vízben és máris nem lett volna szaga.
Ha hús romlott akkor a színe előbb változik mint a szaga! Ha még rózsaszín volt a hús akkor ki dobtál egy kisebb pénzt a kukába :-)
Máskor mosd meg ésssüsd meg serpenyőben. Azért serpenyőben mert ha valóban romlott lenne (bár az kizárt h ne ismerd fel, mert az undorító büdös) sütés közben a serpenyőben lehet érezni ha kellemetlen a szaga. Ha ütés közben is van szaga fogod és kidobod.
De így ez pazarlás volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!