3 napja vettem csirkemellet, a hűtőben volt végig, elfeledkeztem róla. Enyhe büdös kicsit a szaga, még fel lehet használni?
7-es,
A szalmonella baktérium, semmi köze a kukacokhoz.
A kukacok általában légylárvák. Valamikor rászállt egy légy, lehet, hogy még a pultban, rárakta az apró, alig észrevehető petéit, pár nap múlva kikeltek.
8-as, 9-es,
Ha jól átsüti, az a baktériumokat valóban elpusztítja.
Csakhogy a hús (és általában a fehérjék) bomlása során mérgező vegyületek is keletkeznek, ezeket a hőkezelés nem pusztítja el.
Soha ne egyél büdös húst. A kutyák nagy részének a hónapos dögtől sincs baja, de az emberi szervezet nem így alakult ki.
Most komolyan hűtőben 3nap alattel tudjátok képzelni mennyire lehetett büdös... Max kellemetlen szagú. Teljesen felesleges volt kidobni! Azért érezted bűnösnek mert nem volt megmosva (gondolom) és a felszínen lévő nyálka, bacik és a húsból kifolyó lé amiben állt az büdösödött meg nem a hús!
Csak meg kellett volna mosni langyos vízben és máris nem lett volna szaga.
Ha hús romlott akkor a színe előbb változik mint a szaga! Ha még rózsaszín volt a hús akkor ki dobtál egy kisebb pénzt a kukába :-)
Máskor mosd meg ésssüsd meg serpenyőben. Azért serpenyőben mert ha valóban romlott lenne (bár az kizárt h ne ismerd fel, mert az undorító büdös) sütés közben a serpenyőben lehet érezni ha kellemetlen a szaga. Ha ütés közben is van szaga fogod és kidobod.
De így ez pazarlás volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!