Kimentem a Spárba füstölt kötözött, vagy tarja darabért. Hát az összes laktóztartalmú. Hát ez hogy lehet? Tartalmaz tejet. Rá van irva. Na már ezt sem ehetek Húsvétkor.
Tegnap láttam én is ,hogy a Pápai paraszt sonka amit kisebb darabokban árulnak nem kevés pénzért: Ízfokozot ,szölő cukrot stb tartalmaz:hát nagyot néztem én is:
Mi is inkább költünk egy rendes házi paraszt sonkára.
Nem vitatom a piacon tapasztaltakat, hiszen itt is van férges rész, ám ezek előbb utóbb kihullanak a nagyon szigorú vevői rostán.
Magam is piacozok, saját hústermékeimmel.
Nekem, és a magamfajtáknak még fontos a vevő elégedettsége, az, hogy a vevő visszatérjen.
Ugyanolyan mosollyal csomagolom be a kért 20 deka szalonnát, mint a két oldalt, ugyanolyan hangosan kívánom egészségére a fogyasztását. Ez nem s.ggnyalás, hanem számunkra ez így természetes.
Ha a zöldséges látja, hogy anyuka, és kisfia 1-2 kiló krumplit kér,(erre futja) de a gyerek áhítozva szemez az almával, ad neki egyet. Nem fog hiányozni.
Próbálunk mindig azonos (jó) minőséget produkálni, mert a vevőt egyszer lehet megvezetni.
A hetekben történt, egy bányász kolónia piacán voltam, idős nénike vitte a szokásos 15 deka tepertőjét, meg a fél kiló zsírját, megsimogatta a karomat:"aranyoskám, de jó, hogy maga van nekünk." Bearanyozta a napomat.
Kedves Kérdező, ezeket az embereket kell megtalálni, megbecsülni, és nem fogsz csalódni, ők is megbecsülnek Téged!
Még valami:
A multiknál, és egyéb helyeken árult "akcijjós" árukat nem minősítem, mert vallom, hogy ne a más portékáját szapuld, hanem a magadét dicsérd!
Biztos, hogy én nem tudom annyiért adni de....
Ha nem untatlak Benneteket:
Új vevő, húzogatja a száját a hurka 1050 forintos árát hallva. Próbáltam kezelni a helyzetet, közben a sorban álló régi vásárlóm a "védelmemre kelt".
"Tudja aranyoskám, korábban én is az olcsó hurkát vettem.
Megettük, de nem igazi jó szájízzel. Most veszek Zoltánnál két kilót 2000-ért, soknak hangzik, de ha megsütöm, a négy fős családom kétszer eszik belőle úgy, hogy a tepsi is ki van mártva. Személyenként 500-ból, kétszer."
Az összetevők között van írva a tej? Vagy figyelmeztetésként így: Nyomokban tejet is tartalmazhat. (És más alergén éslmiszereket mint szója, mogyoró, ...) Mert ez utóbbit ráírják még a szalonnára is meg a mogyoróra vagy a mazsolára is. Azért hogy fedezve legyenek egy esetleges per ellen. mert a csomagolóban olyan árut is csomagolnak és a gépsor szenyezve lehet ezek maradékával. Például bizonyos tepertő sütésénél használnak kis menyiségű tejet. És ha ilyet csomagolnak akkor már kiírják mindenre a figyelmeztetést.
Szóval ez nem azt jelenti hogy van bene tej. Csak ha az összetevöknél van írva, akkor ne edd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!