Hányszor egyek naponta? és mit? . (amitől le fogyok )!?
A híresztelésekkel ellentétben, teljesen mindegy mit eszel. Ehetsz csülkös bablevest, marhapörkölttel, meg ehetsz egésznap salátákat, sovány húsokat, zsírszegény ételeket.
A lényeg azon van, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel. Voilá. Máris fogytál. Ennyi a titok. No persze, sokan lusták ahhoz, hogy a fogyásért mozogjanak is, ezért inkább önsanyargató diétákba kezdenek. Sokkal könnyebb sokrétűen táplálkozni, és mellette sportolni. Közel másfél év alatt 20kg-tól szabadultam meg, úgy, hogy közben sose figyeltem arra, hogy hány kalóriát tartalmaz az előttem lévő sertéssült.
Nem mindegy, hogy mit eszünk, inzulinválasz, kit mi mennyire laktat, ilyesmik miatt. Én pl. szénhidrátdús táplálkozással nem tudok fogyni (nyilván menne, ha kevés kalóriát vinnék be, de az nálam esélytelen). Átalakítva a makrotápanyagok arányát máris ment és sokkal energikusabb is voltam. Persze nem vagyunk egyformák, kinek mi a célravezető.
Hányszor? Ezt sem lehet megmondani. Van, aki napi 1, van, aki napi 6 étkezéssel fogy.
A szénhidrát- ÉS zsírdús étrend nem segít a fogyásban. A szénhidráttól sokan éhesebbek lesznek és többet is esznek. Még ha igaz is lenne, hogy csak a kalóriabevitel számít, akkor is úgy kéne összeválogatni az ételeket, hogy ne csak megkapja a tested, amire szüksége van, de lehetőleg lakj is jól, s eme szempontból nagyon nem mindegy, mit eszel.
Még ha igaz is lenne, hogy csak a kalóriabevitel számít, akkor is úgy kéne összeválogatni az ételeket, hogy ne csak megkapja a tested, amire szüksége van, de lehetőleg lakj is jól, s eme szempontból nagyon nem mindegy, mit eszel.
Az ember alapvetően úgy táplálkozik, hogy a szervezete minden szükséges tápanyagot megszerezzen. Kísérlettel bizonyították. (gyerekeknek azt mondták hogy azt ehetnek amit csak akarnak, eleinte nagyon sok csipsz, és édesség került eléjük, de aztán megkívánták a húst, az zöldséget, a gyümölcsöt, és beállt a szervezetük arra, hogy megszerezzen minden szükséges tápanyagot).
Tehát amíg valami trendi diétának neki nem áll az ember, és ösztönösen táplálkozik, addig meg szerez minden tápanagot. Emellé kellő mozgás, máris fogyást idéz elő. (és még a kondi is fejlődik)
#7: Elnézve az embereket, ez sokaknál nagyon nem működik... Teljesen kiegyensúlyozatlanul képesek táplálkozni nagyon sok éven át. Fogyókúrában pedig aztán végképp előfordul, hogy a legalapvetőbb dolgok is sérülnek. Az ember elég buta állat képes lenni, szomorú, de így van.
Jó esetben persze működnek az ösztönök, a test-agy kommunikáció :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!