Hogyan kell elkészíteni az áruházban kapható tofut?
Nem kell megfőzni! Lényegében semmit sem kell vele csinálni! Csak bele tenni az ételbe! Sütni, grillezni lehet!
Olyan mint a sajt!
A Távol-Keleti konyha kedvelt alapanyaga, Kínából származik. A tofu (vagy ahogy Kínában hívják doufu) szójababból nyert , külsejében a friss sajtra emlékeztető készítmény. A japán konyha előszeretettel használja: viszonylag semleges íze miatt sok ételükben megjelenik, sós és édes szószokkal egyaránt. A tofu a vegetáriánusok számára kitűnő fehérjeforrás.
Itt vannak receptek is, hogy miket lehet vele, belőle csinálni!:
A tofut ahoz ,hogy ehető legyen préselni kell. Ki kell a vízet préselni belőle.
A tofut levesbe szokták ,főzni vagy bepácolják és grillezik.
Simán is eheted : de sokkal finomabb ha be van pácolva kivé akkor ha füstöltet veszel.
A pácolt tofut wokos ételekbe ,nyársakra ,vagy simán megszoktuk grillezni.
A füstöltet az elkészült meleg rizsbe is keverheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!