A kagyló (bármilyen) mennyibe kerül?
A Metro -ban szoktam venni friss héjas fekete kagylót az 1kg szokott 1100-1300Ft között lenni.
Arra azért számolj ,hogy ha friss héjas kagylót veszel a kagyló hús súlya jóval kevesebb lesz.
A fent említett feketekagyló a legolcsóbb és a legkönnyebben elkészíthető is, de még mindig nem tartozik a rántotta-szintű ételek közé.
Mivel a súly kb. 70%-a héj, ezért fejenként 1kg kagylóval kell számolni.
A hal alaplé kicsit necces lehet beszerzést tekintve, ha a Metroban nincs, akkor vagy főzni kell halcsontból vagy gourmet-boltokban, mint a Culinaris lehet kapni.
Amire szigorúan figyelni kell: az a kagyló, ami főzés ELŐTT már nyitva van és az, ami főzét UTÁN még zárva van kuka, mert már nem él és fasza kis ételmérgezést lehet tőle kapni. Illetve főzés előtt a kagyló "szakállát", ha van le kell kapargatni, ez elég melós tud lenni, szóval még vásárláskor keresd ki azokat a csomagokat, amiken nem vagy alig látsz szőrszálakat.
Sült krumplival és fehérborral szokták enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!