Mibe van lizin?
Jó a lizin c nagyon, nekem bevált! Szintén rendszeres, gyakori herpeszre.
A természetes lizin és c-vitamin bevitellel az a helyzet, hogy arra is oda kell figyelni, hogy mellette alacsony legyen az arginintartalma, ami viszont a herpesznek kifejezetten kedvező táptalajt teremt. Tehát hiába magas az adott étel lizintartalma, ha az arginin is közel egyforma. Kiemelkedően magas lizin, de alacsony vagy semmilyen arginintartalmú ételek kellenek, pl.:
itt ez egy nagyon jó táblázat bizonyos ételek lizin-arginin arányáról, minél magasabb a % érték a bal oldalon, annál jobb nekünk. Szóval pl. margarin, sajtok, joghurtok.
Valamint érdemes a magas arginintartalmú ételek fogyasztását kerülni emellett, pl. sajnos csoki, diófélék, bizonyos gabonák, zselatin, stb., nézz utána.
Nekem sokat segített a lizin-c, ha kijön a herpeszem, embertelen mennyiségekben szedem, és max. 3-4 nap alatét eltűnik (egyébként nálam 1-2 hétig lazán kinnvolt csak kenőcsökkel:/).
Kenőcsökből a telviran vált be, a zoviraxtól konkrétan csak roszabb lett.
Ja és mégvalami, ami nekem sokat segített: compeed herpesz tapasz. Napközbenre izolálja, elkeríti a sebes részt, nem éri étel/ital, semmi irritáció. A gyulladást nekem ez mindig leviszi fél-1 nap alatt, mert amúgy az első napokban fél méteresre van dagadva a pofám alapjáraton. Szóval mióta ezt használom igazából csak sebes, de legalább nem feldagadt a szám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!