Hogy keszitik a barna cukrot? Miert kerul bele a melaszt?
Elöször is melasz és nem melaszT!
Másodszor a cukorban a gyártás során BENNE van a melasz, csak a barna cukornál nem tisztítják ki belöle.
NEM az utolsó fázisba kerül bele a melasz!
A háború végefelé már nem lehetett cukrot kapni. Apámnak sikerült szerezni cukorrépát.
Anyám meghámozta, szeletekre vágta. Beletette az üstbe, és annyi vizet öntött rá, amennyi ellepte. Majd az üstházban addig főzte, míg a répa megpuhult. Egy edénybe leszűrte a sűrű barna levet. Ez volt a melasz. Majd hagyta leüllepedni az aljára a cukrot. Utána lemerte róla a melaszt, és az alján maradt cukrot megszárította. A cukor barna volt. A melasz nagyon édes volt, teába, tejbe ittuk.
A gyárakban a barna cukrot ezután fehérítik ki. Tehát nem utólag kerül a fehér cukorhoz a melasz.
Kedves 4.hiába pontoztál le,Anyád nem cukorgyár,és főleg nem mai cukorgyár.
Olvasd már el,a hogyan készül a barna cukor bekezdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!