Nokedlihez szaft, szósz?
Persze lehet kanálal is : de én a nokedlit vágódeszkáról szaggatom késsel.
Tegyél a deszára nokedli tésztát ne sokat egyszere ,és kés élével szagasd bele a forró vízbe.
Pörkölt szaft, nem egyértelmű? :D
Hagymát dinszteld, kavard el paprikával, sóval, borssal, engedd fel egy kis vízzel, és főzd össze.
Azert en irok par szoszt is,mert a tojasos nokedlit onmagaban eleg jellegtelen etelnek tartom.:) Ezekkel viszont fel lehet dobni a nokedlit:
Tejszines gombaragu, lecso, gombapaprikas, brassoi, stroganoff, karfiolporkolt, borsos tokany, sajtmartas, turo-tejfol-piritott bacon.
alap: húsos szalonna(sonka) apróra vágva megpirítva rá egy kisfej hagyma szintén apróra vágva, megdinsztelve. erre a kész nokedli, rá túró, tejföl, esetleg még reszelt sajt.
mindenből csak kevés kell, főleg az íz miatt, szóval nem drága.
Tésztával is finom.
Szoktam egy kis hamis-vadas-mártást (hús nélkül, csak leveskockával) főtt tésztára, szerintem a nokedlire is jó.
Egyébként gyorsan készen van egy adag tojás-pörkölt is, és a nokedli azzal is finom.
Gyorsan kész, ha reszelt sajt + tejföl rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!