Ételpenészt mosás megoldja?
Figyelt kérdés
Van egy táskám amiben valami kaja maradvány (éppen csak egy kicsi) volt, és hát az elég zöld büdös penészes lett.
Most gondolkozom hogy kimosom, de a mosás után eltünik ez a szag? Mert a sima surolás, vizes kendő stb nem használ, és ami a legrosszabb, mindent befog amit a táskába teszek.
2014. jan. 8. 17:02
2/10 anonim válasza:
teljesen sosem fog belole kijonni, a sporak mar beettek magukat az anyagba. vegy konnyes bucsut a taskadtol...
3/10 A kérdező kommentje:
azért egy mosást megérdemel :(
2014. jan. 8. 18:49
4/10 anonim válasza:
mosd ki, szerintem kutya baja sem lesz a táskádnak utána...nem megenni akarod, nem?
5/10 A kérdező kommentje:
nem, alig használom csak cuccot hordok benne, de ez a szag... :(
2014. jan. 8. 19:01
6/10 anonim válasza:
Tunkold be ecettel azt a részt, ahol a penészfolt van. megöli a maradék spórákat. pár nap alatt az ecetszag is elszáll.
7/10 anonim válasza:
Én azt vettem észre, hogy a Sanytolnak a mosószer adalékja kivesz olyan szagokat, amiket más nem. Biztos kémiailag más folyamatok zajlanak le. Az öblítő tartályba rakok egy kupaknyit belőle. De vödörbe áztatva is csinálhatod. Épphogy ellepje a víz a táskát és úgy bele egy kupaknyi. Azért én is előbb az ecettel próbálkoznék, az gondolom van otthon meg egy üvegnyit sem sajnálsz belőle. Ez az adalék kb. 1000Ft.
8/10 A kérdező kommentje:
ezt gondolom nagy áruházakban nem lehet kapni, csak kategorizált üzletekben ugye?
2014. jan. 8. 19:45
9/10 anonim válasza:
mosás
ecet
utána dobd ki a teraszra szellőzni egy hónapot
10/10 A kérdező kommentje:
Úgy kezdtem hogy kimostam.
Ez már a förtelmes szagot így jelentősen lecsökkentette. Volt a táskának egy olyan része, ahol kevésbé volt "hozzáférhető" még a mosógép számára is.
Az egész táskát átkentem ecettel, főleg azt a részt, ahol nem érte el a mosógép, mert ott még büdi volt. Hagytam 2 napig. (ecetszag már nagyon nincs.)
Most megint mosógépben pörög.
2014. jan. 11. 13:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!