Hogyan állítsak össze egy heti étrendet?
Fogalmam sincs hogy miket főzzek három felnőttre, bár főzni tudok, egy hétre előre még nem kellett bevásárolnom.
Mi az amit mindennap enni kellene? Ti miket főztök általában?
Én is egy hétre előre vásárolok:
Döntsd el, hogy vasárnap milyen (gondolom) húsétel lesz: pörkölt nokedlivel vagy krumplival, sült rizi-bizivel, vagy törtkrumplival, esetleg főzelékkel
Esetleg vadast készítel krumplis-gombóccal
Majd döntsd el, hogy amiből marad valamennyi (vagy miből fogsz annyit készíteni, hogy biztosan maradjon), és akkor a következő napokban azokból miket tudsz készíteni, és úgy vásárolsz most:
- ha lesz annyi pörköltmaradék, akkor hordós aprókáposztával összefőzve egy napra még húsoskáposzta,
- vagy pirított tarhonyával = húsos tarhonya
- ha kevéske marad, akkor felhígítva, bezöldségelve fincsi gulyásleves
- nokedli maradék = tojásos nokedli
- ha sülthús marad és még egy főétkezésre nem lesz elég, a csontról lefaradva lehet belőle még brassói, vagy valami mártást készítve + köretet hozzá
- törtkrumpli maradékkal lehet krumplis tészta
Ezekkel már egész biztos meg tudod oldani a jövő hét első felét.
Esetleg most még veszel csirke-májat hétközben rántani, vagy darált-húst fasírozottnak. Esetleg majd egy kis gombát pörköltnek. No meg majd látjuk, hogy még ki mit ír, ill. ki mit főz, ezen az oldalon mindig vannak jobbnál-jobb ötletek.
Ja én most vasárnap kelkáp. főzeléket csinálok fasírozottal.
Tegnap délben volt egy kis fogyókúrás :)) grízes tészta, vacsira tojás-pörkölt.
Hétközben még csinálok túrógombócot is, meg egy kis paprikás-krumplit is.
Bár gondolkodom, hogy kellene egy jó adag kocsonyát is, az ünnepekre nem főztem. De ha kapnék szép pulyka-zúzát, annak a pörköltjét is imádom!
Én 2 naponta főzök és hétköznap próbálok gyors ételt csinálni a munka és a 3,5 évesem mellett :-).
Hétközben: milánói, tejszínes csirkemell rizzsel, spenót, krumplis tészta, sült csirkecomb krumplival, tejszínes hús, gyros csirkéből görög salátával sült krumplival.
A héten hentes tokányt, lecsós húst, lencsefőzeléket csináltam. Ma és holnap csirkéből húsleves, rántott hús krumplipüré volt tzatzikivel. Holnap este pedig hétfőre és keddre temesvári csirkemellet csinálok rizzsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!