Rezeda2 kérdése:
Mi egészségesebb, ha naparaforgóból készült étolajat teszek a kenyérre, vagy belőle készült margarint kenek?
Figyelt kérdés
2013. dec. 21. 15:22
1/4 anonim válasza:
Egyik sem, kenj oliva olajt, vagy libazsírt.
2/4 anonim válasza:
A háromból egyik sem egészséges. Az olíva az lenne, ha saját ültetvényedről származó saját, hidegen sajtolt olajad lenne. A napraforgóból is ugyanez jó lenne.
Az olívaolajok döntő hányada hamisított.
Az olajnál rosszabb a margarin, főleg a hidegen is kenhetők.
3/4 anonim válasza:
A margarin akkor rossz ha hidrogénezett. (Olcsó sütikben ez van, külön nem nagyon forgalmazzák.) Egyébként a telítetlen zsírsavakkal nincsen probléma.
Étolajat inkább ne, de a legegészségesebb ha nem teszel rá ilyeneket.
4/4 anonim válasza:
használj valódi vajat. Nemcsak finom, de egészségesebb is. A mostani legújabb kutatások is azt igazolják, hogy a zsír nem is olyan egészségtelen, mint amilyennek tartották korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!