Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lehet étcsokiból tejcsokit...

Lehet étcsokiból tejcsokit csinálni?

Figyelt kérdés
Elég ha felolvasztom és adok hozzá tejet meg cukrot?

2013. dec. 5. 22:08
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Tejet ne, csak tejszínt. A tej után valószínűleg már nem nyerné vissza az állagát, elég a tejszín és szerintem plusz cukor sem kell bele, mert maga a tejszín is édeskés.
2013. dec. 5. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 mantis religiosa ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban volt a tv-ben egy ismeretterjesztő film a szerencsi csokoládégyárról, bemutatták az egész gyártási folyamatot, és ott mondta az egyik dolgozó, hogy a tejcsoki csak abban különbözik az étcsokitól, hogy van benne tejpor.


Szerintem ebbe az irányba próbálkozz. Gőz fölött megolvasztva keverj hozzá tejport.

2013. dec. 5. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A tejjel csak felhigítanád, nem dermedne vissza. Atejszín jó megoldás, azt is csak mértékkel.

A zsíros tejpor sem rontja el, csak azt előbb ki kell keverni kis vízzel, hogy homogén állagú legyen.

2013. dec. 6. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Manapság már tejport használnak, mert olcsóbb és egyszerűbb így maga a technológiai folyamat.

De gyanítom nem fog sikerülni, mivel amikor visszahűtöd a csokoládét akkor a kakaómassza ki fog csapódni.

2013. dec. 6. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Bocsánat a kakaóvaj! Nem a massza.
2013. dec. 6. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!