Lehet étcsokiból tejcsokit csinálni?
Figyelt kérdés
Elég ha felolvasztom és adok hozzá tejet meg cukrot?2013. dec. 5. 22:08
1/5 anonim válasza:
Tejet ne, csak tejszínt. A tej után valószínűleg már nem nyerné vissza az állagát, elég a tejszín és szerintem plusz cukor sem kell bele, mert maga a tejszín is édeskés.
2/5 mantis religiosa válasza:
Gyerekkoromban volt a tv-ben egy ismeretterjesztő film a szerencsi csokoládégyárról, bemutatták az egész gyártási folyamatot, és ott mondta az egyik dolgozó, hogy a tejcsoki csak abban különbözik az étcsokitól, hogy van benne tejpor.
Szerintem ebbe az irányba próbálkozz. Gőz fölött megolvasztva keverj hozzá tejport.
3/5 anonim válasza:
A tejjel csak felhigítanád, nem dermedne vissza. Atejszín jó megoldás, azt is csak mértékkel.
A zsíros tejpor sem rontja el, csak azt előbb ki kell keverni kis vízzel, hogy homogén állagú legyen.
4/5 anonim válasza:
Manapság már tejport használnak, mert olcsóbb és egyszerűbb így maga a technológiai folyamat.
De gyanítom nem fog sikerülni, mivel amikor visszahűtöd a csokoládét akkor a kakaómassza ki fog csapódni.
5/5 anonim válasza:
Bocsánat a kakaóvaj! Nem a massza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!