Hazi tejet iszunk, s az utobbi idoben ketszer fordult elo, h barna volt a tej alaja. Mitol lehet ez?
Hát nincs jó hírem!
A barnás üledék a tej alvadt vérrel való szennyezettségére utal, ami tőggyulladás, durva kézi fejés, stb. következménye.
Ez egyszerű laborvizsgálattal kimutatható, és olyat rúg a tejipar a termelő s...ébe, hogy füstöl.
Ennyit a "jó, békebeli, házi tejről".
Nem beszéltünk még az össz csíraszámról, esetleges TBC, brucella fertőzésről.
Dehát a zacskós tej, "tejporból" készül ugye??
Beszélj, és dönts!
De! A "bolti tej", (itt nem a tejital, pusztafriss, és stb. dolgokról beszélünk)nagyon komoly technológiai feltételekkel, a termelői tejből előállított TEJ.
Szabályozzák a zsírtartalmát, pasztőrözik, ultramagas hőfokon(UHT) kezelik, a tehén állományt ellenőrzik, esetleg ízesítik a tejet. Biztonságos.
A szomszéd 91 éves néni által vödörbe, kézzel fejt tejet nem szívesen innám meg, még forralva sem, pedig nem vagyok "müzlievő".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!