A spárgatök és a főzőtök ugyanaz?
Figyelt kérdés
Tegnap vettem a Lidl-ben egy csomag gyalult tököt. Mikor kibontottam a csomagot nem hagyományos tököt találtam benne, hanem citromsárga gázolajszagú tököt. Megfőztem, de nem lett jobb. Förtelmes az íze és még mindig gázolaj szagot áraszt. Én eddig csak főzőtökről hallottam, de most azt olvastam, hogy a spárgatök = főzőtök. Valami más gond lehet vele? Dobjam ki?2013. nov. 29. 07:17
1/6 anonim válasza:
Igen, a kettö ugyanaz.
A probléma a tök elökészítése/fagyasztása/tárolásakor történhetett. Mindenképpen dobd ki, nem ehetö. Viszont a boltban szólhatsz, hogy baj van vele.
2/6 A kérdező kommentje:
Ok. Köszönöm a gyors választ. Este megfőztem, hogy ma ne kelljen vele bajlódni és mindez felesleges volt :(
A bolt tőlünk 10 km-re van, így sajnos nem tudok szólni. Azért megnézem a neten, hátha van valami elérhetőségük.
2013. nov. 29. 07:51
3/6 anonim válasza:
Ugyan nem ez a kerdes, de tok helyett legkozelebb vegyél cukkinit. Pont ugyanolyan ize van, mint a spárga töknek, csak mindig hófehér.
4/6 anonim válasza:
Kicsit más az íze a cukkininek mint a főzőtöknek,
Édeskésebb, és sokkal finomabb főzelék van belőle.
5/6 anonim válasza:
Hat utolsó, itt ahol en elek, nincs spargatok, úgyhogy kénytelen voltam kipróbálni a tokfozeleket cukkinibol-a gyerekem nem vette eszre a különbséget, pedig elég finnyás a drága. Mellesleg nekem se tűnt fel semmi izbeli differencia.
6/6 anonim válasza:
A fözötök/spárgatök meg a cukkini ugyanaz a növény, a latin neve is azonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!