Mit egyek olyankor ha későn este éhes leszek, de hízni nem szeretnék?
1db főtt tojás uborkával
sonkába töltött körözött
saláták, zöldségek
főtt vagy sült hús
cékla
túró vagy kefír
Szerintem jobb, ha elég laktató vacsorát eszel ahhoz, hogy ne éhezz meg utána...
A banános ötletet nem tartom rossznak, ha valakinek az elég. Elég kevés kalória, s a gyümölcs gyorsan megemésztődik. Ezt az este, sőt délután ne együnk gyümölcsöt elképzelést sosem értettem...
Én sem akarok hízni, sőt, fogyni akarok, most már nehezen megy, de tekintve a 2000 kalória fölötti bevitelemet és a napi szintű csokit, nem panaszkodom, jó nekem lassan is :D Nos, ha vacsora után éhes vagyok és történetesen van kedvem és energiám figyelni a táplálkozásomra (néha lazítanom is kell), akkor vagy gyümölcsöt eszem, vagy nyers zöldséget, esetleg egy szelet sajttal vagy tükörtojással. Én rendesen vacsorázom (az a 2 főétkezésem egyike, gyakran a nagyobb), úgyhogy annyi is elég.
Ha inkább mennyiségre vágyom, akkor teljesen jó a kedvenc salátámból egy tálnyi. Jégsaláta, uborka, paradicsom, egyéb nyers zöldségek, az íz, zsír és némi kalória kedvéért sült hagyma :D Finom, elvagyok vele egy ideig és ahhoz képest, hogy milyen kevés kalória, még egész laktató is, ha nem vagyok igazán éhes. De van még pár ötletem olyan alkalmakra, amikor nem salátára vágyom, hanem valami szárazabb és tartalmasabb harapnivalóra. Néha pár falat olajos magos valami többet ér, nem a 100 grammra vonatkoztatott kalóriatartalom számít ;)
Ötleteket lehet adni, de Neked kell kitapasztalni, mi működik, az emberek nagyon különbözőek e téren. (No meg az étrendjük is más lehet, ami szintén befolyásol.)
Vannak ezek a puffasztott, lapokba összepréselt gabonák.
Négyzet, kör alakú, búza, kukorica....
Sósat vegyél, a natúr elég rossz.
Ilyenből megszel 2-3 db-ot, megiszol egy pohár vizet, ez pont elég arra, hogy elűzze az éhséget, kalória viszont a legminimálisabb van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!