Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a császárszalonna?

Mi a császárszalonna?

Figyelt kérdés
Azt kaptam feladatként, hogy mi a császárszalonna eredete,története de semmit ismétlem semmit nem találtam a neted. Tudnátok segíteni?

#étel #eredet #szalonna #CSÁSZÁRASZOLNNA
2013. okt. 21. 18:46
 1/3 anonim ***** válasza:
53%

Olyan sertésoldalas, amin a bőre, szalonnája és többnyire a csontja is rajta van.

Lehet sütni, megfőzni, füstölni is.

Azt, hogy mi az eredete , egyáltalán van-e története, nem tudom.

2013. okt. 21. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

[link]

szalonnázgass belőle :)

2013. okt. 21. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

A sózással való tartósítást már az ősmagyarok is alkalmazták, mivel akkoriban még elég kevés hűtőláda volt forgalomban...))

A császár a gyakorlatban:

Hústípusú, 1oo-120 kilós sertés oldalszalonnája, amelyen rajta hagyják az oldalast, és a dagadót. Az oldalasból a bordacsontokat (általában) bordatépővel eltávolítjuk, vagy nagyon a csont mentén késsel levesszük.(ez adja az ún. pléh oldalast) A szalonnát sóban érlejük, majd megfőzzük, füstöljük. A sorrend fontos. Az így kapott termék, bár füstölt, de a főzés miatt rövid fogyaszthatósági idejű, plusz hűtést igényel.

A kolozsvári ugyanígy készül, de azt nem , ill fogyasztás előtt főzzük, így hosszan eltartható. A páclébe az autentikus változatnál fokhagyma is dukál.

2013. okt. 22. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!