Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miből készül az UHT tej?

Miből készül az UHT tej?

Figyelt kérdés
A múltkor a rádióban erről volt szó... És hát valószínűleg nem tehén tejből... De akkor miből?

2013. okt. 6. 15:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tejből.

"Az UHT kifejezés az ultramagas hőmérsékleten történő hőkezelést (Ultra Hight Temperature Treated Technology), vagy másnéven ultrapasztőrözést jelenti. Az eljárás során a tejet 135°C körül, rövid ideig tartó folyamatos hőhatásnak teszik ki, így érhető el, hogy a termékben ne maradjon olyan életképes mikroorganizmus és spóra, ami a szobahőmérsékleten való tárolás során szaporodásnak indulna.

Ez a technológia teszi lehetővé az aszeptikusan (csíramentesen), tetra pak dobozba csomagolt tejek, tejszínek hosszabb ideig történő, hűtés nélküli tárolását. Tartósítószer egyikben sincs, és teljes egészében tejet tartalmaznak a dobozok."

[link]

Rossz lesz az íze, de ez csak a tartósítási eljárás eredménye, nem kerül bele semmi más anyag a tejen kívül.

2013. okt. 6. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Másrészt pedig nem írhatják rá olyanra h tej, amiben nincs megfelelő mennyiségű tej (asszem 70% körül). Törvény tiltja.

Pl.: Reggeli ital, finomföl, farmföl... stb mind utánzat. Amin azt látod h tej (tejföl) az bizony tejből készül.

2013. okt. 6. 16:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az elsönek tökéletesen igaza van, tehéntejböl készül minden adalék nélkül.

De ha logikusan gondolkodsz, akkor rájössz, hogy MINDEN MÁS anyagból készitett "tej" sokkal drágább lenne, mint a tehéntej.

2013. okt. 6. 16:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Miért , mire gondolsz miből is lehet ??? lekaszált búzából,

vagy kakastejből???

Ha ennyire tudatlan vagy, akkor olvass utána, ma már semmi sem titok, minden információ elérhető speciel az UHT tejről is...

2013. okt. 6. 18:49
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát akkor én is félreértettem a rádiós beszélgetést.

4.válaszoló: Nem kell rögtön okoskodni. Látod, lehet normális válaszokat is adni. (Lásd, előző válaszolók)

2013. okt. 6. 21:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, nem okoskodásnak szántam, csak mérges lettem.Divat lett szinte minden élelmiszert fikázni, anélkül, hogy tudnák miről írnak.

a tejtermékek is napiszinten sorra kerülnek. Tudom én is, hogy vannak nem teljes értékűek, de azok sem káros anyagokból.De ezeken fel kell tüntetni az összetevők arányát, milétét.Olcsók, ilyenekre is van igény, azért tudják eladni.Jómagam nem fogyasztok ilyeneket...

De az UHT tej pont nem ilyen. Én nem tudok a bőrömből kibújni és védeni fogom a szakmát, mivel ismerem a technológia minden csínját-bínját.

Kérlek hidd el, hogy tejből van, és csak hirtelen felindulásból fakadtam ki.

Ha megbántottalak, elnézést kérek.

üdv.

2013. okt. 7. 06:45
 7/9 A kérdező kommentje:
Ugyan semmi gond. Én értettem félre a dolgokat erről. :/
2013. okt. 7. 17:09
 8/9 Józan Paraszt ***** válasza:
46%
Egy ismerősöm volt tejüzembe és látta,hogy kb 1000 liter tejhez 500liter vizet öntöttek,rendesen csapvizet,így lett 1500 liter tejük:)
2014. jan. 14. 21:15
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Egy ismerősöm volt tejüzembe és látta"

Hát az én ismerősöm feleségének a nagybátyjának az unokaöccsének a sógora is sokmindent látott, de azért nem kell minden hülyeséget elhinni.

2014. jan. 14. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!