Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha lejárt a tej, hova dobhatom...

Ha lejárt a tej, hova dobhatom ki?

Figyelt kérdés
Még a dobozában van, szóval úgy együtt dobozostól hova lehet kidobni? Sima kukába kirakhatom?

2013. szept. 6. 10:33
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
sima kukába nem tudod kirakni,inkább valami hengeresbe ,vagy ilyen ládaszerűbe kéne,szerintem, XD
2013. szept. 6. 10:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha bontatlanul járt le, akkor add egy menhelynek. Én ezt tettem és nagyon örültek, mert sok kicsi sokra megy.
2013. szept. 6. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Jajj!!
2013. szept. 6. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
77%

Amikor "lejárt", akkor még több hétig nincs semmi baja sem, mert a rajta lévö dátum NEM a figyaszthatósát, hanem a minöségmegörzés idöpontja. Ez azt jelenti, hogy addig az idöpontig a gyártó garantálja, hogy az ízében/állagában semmilyen eltérés sincs az optimálishoz. Mivel az fontos a gyártónak, hogy ez idö alatt tényleg semmi változás ne történjek, ezért ezt a dátumot úgy állapítják meg, hogy még legalább egy héttel utána se legyen semmi különbség.

Szóval nyugodtan felhasználhatod, de ha nem akarod, akkor tényleg add oda olyanoknak, akik rászorulnak.

2013. szept. 6. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

Simán lepontozhattok:

eszembe nem jutna rászorultaknak olyan kaját adni, amelyet én már nem ennék meg!

Ha adományozok, akkor olyat adok, amely még szavatossági időn belül van!

2013. szept. 6. 17:19
 6/7 anonim ***** válasza:
27%
Valamint menhelynek se adjunk már tejet, mikor köztudott, hogy az állatok laktózérzékenyek és hasmenésük van tőle. Miért akarod dobozostól kidobni? Kiöntöd a lefolyóba, a dobozt összehajtod és kidobod, ha szelektíven gyűjtesz, akkor a megfelelő konténerbe. Amúgy valóban nem biztos, hogy van bármi baja, de tej és hús terméket én sem fogyasztok soha, ha lejárt a szav. ideje. Másnál nem szokott érdekelni, múltkor 3 éves konzervet találtam, semmi baja nem volt, felhasználtuk. De szerintem tejtermékkel és hússal nem érdemes variálni.
2013. szept. 7. 00:13
 7/7 anonim ***** válasza:
kitöltöd egy tálba. 2 nap múlva kész az aludtejed.
2019. dec. 8. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!