Ha lejárt a tej, hova dobhatom ki?
Figyelt kérdés
Még a dobozában van, szóval úgy együtt dobozostól hova lehet kidobni? Sima kukába kirakhatom?2013. szept. 6. 10:33
1/7 anonim válasza:
sima kukába nem tudod kirakni,inkább valami hengeresbe ,vagy ilyen ládaszerűbe kéne,szerintem, XD
2/7 anonim válasza:
Ha bontatlanul járt le, akkor add egy menhelynek. Én ezt tettem és nagyon örültek, mert sok kicsi sokra megy.
4/7 anonim válasza:
Amikor "lejárt", akkor még több hétig nincs semmi baja sem, mert a rajta lévö dátum NEM a figyaszthatósát, hanem a minöségmegörzés idöpontja. Ez azt jelenti, hogy addig az idöpontig a gyártó garantálja, hogy az ízében/állagában semmilyen eltérés sincs az optimálishoz. Mivel az fontos a gyártónak, hogy ez idö alatt tényleg semmi változás ne történjek, ezért ezt a dátumot úgy állapítják meg, hogy még legalább egy héttel utána se legyen semmi különbség.
Szóval nyugodtan felhasználhatod, de ha nem akarod, akkor tényleg add oda olyanoknak, akik rászorulnak.
5/7 anonim válasza:
Simán lepontozhattok:
eszembe nem jutna rászorultaknak olyan kaját adni, amelyet én már nem ennék meg!
Ha adományozok, akkor olyat adok, amely még szavatossági időn belül van!
6/7 anonim válasza:
Valamint menhelynek se adjunk már tejet, mikor köztudott, hogy az állatok laktózérzékenyek és hasmenésük van tőle. Miért akarod dobozostól kidobni? Kiöntöd a lefolyóba, a dobozt összehajtod és kidobod, ha szelektíven gyűjtesz, akkor a megfelelő konténerbe. Amúgy valóban nem biztos, hogy van bármi baja, de tej és hús terméket én sem fogyasztok soha, ha lejárt a szav. ideje. Másnál nem szokott érdekelni, múltkor 3 éves konzervet találtam, semmi baja nem volt, felhasználtuk. De szerintem tejtermékkel és hússal nem érdemes variálni.
7/7 anonim válasza:
kitöltöd egy tálba. 2 nap múlva kész az aludtejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!