Miért csomagolnak újabban minden húsfélét 70 és 80 grammonként?
Engem jobban aggaszt a mennyiségi trükköknél a minőség kérdése, főleg a távolról származó áruk esetében. Jobban örülnék, ha mindig olyan húst vásárolhatnék, amelynél biztos lehetek a hús származásában és az állattartás feltételeiben (mivel táplálták, egészségügyileg megfelelően gondozták-e). Azért ha tehetem, akkor a termelőktől vásárolok húst, ezt főleg nyúlnál és birkánál tudom megtenni, mindkettőt imádom.
A kérdező által megfigyelt 70-80 grammos csomagolást főleg a felvágottaknál láttam, talán ott a legjellemzőbb áremelésnél kisebb súlyú csomagolásban a korábban szokásos kiszerelés árával azonos áron értékesíteni. Párszor édességeknél, kekszeknél is tapasztaltam ezt.
" Pedig egy fillérrel sem kapta olcsóbban, csak a "szeme" csapta be!"
Lehet, hogy téged ilyennel be lehet csapni de amióta kötelezően ki van írva az egység ára mindennek azóta szerintem nagyon figyelmetlen kell legyek, hogy ez picit is megtévesszen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!