Miért csomagolnak újabban minden húsfélét 70 és 80 grammonként?
Szemre észre sem veszed, hogy multiéknál a tálcás husi 80-85 deka és nem kiló, ezért nagyon boldog vagy, milyen olcsón vetted.
Ugyanez van szinte minden más esetben is.
Az igaz, hogy ráírják a csomagolásra a valós mennyiséget, de általában elfelejtjük megnézni.
Mert így ugyanannyi marad az ára.
Pl 0,9kg-os cukor,90es pzs stb.
Számolj:
Csirke 700 Ft/kg, ha a tálcán 80 deka van, akkor annak az ára = 560.- Ft arányaiban. De ránézésre nem mondod meg, hogy az csak 80 dkg, és nem egy 1 kg. Ezért a vásárlók viszik mint a cukrot, mert milyen olcsón kaptam!! Pedig egy fillérrel sem kapta olcsóbban, csak a "szeme" csapta be!
Szia!
Mindig úgy vásárolok, hogy először megnézem hány gramm van a tálcán, után a kiló árat megnézem, azután döntök, hogy megveszem-e az adott terméket, vagy inkább megyek a húspulthoz és körbenézek, ha valami olcsóbb hús kell!
29N
Szia!
Utolsó válaszoló vagyok, olyankor amikor nem én megyek, felhívom a figyelmét a Páromnak, más nekem nem vásárol be, hogy ne csak a kg árat nézze, hanem azt is, hogy mennyi van a csomagba vagy a tálcán. Egyszer járt ő úgy, hogy megvette az olcsónak hit húst, aztán kaparta a falat, mert nem kérdezett meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!