Milyen étellel vagy édességgel javíthatom a memóriám?
Nekem a szőlőcukor segitet.
A memória javításához lúgosító étrendre van szükség, mivel az idegrendszer helyes működéséhez elengedhetetlen a megfelelő sav-bázis egyensúly. Érdemes növelni a nyers gyümölcsök, zöldségek és hántolatlan gabonafélék fogyasztását. Az emlékezést javítja a B1-vitamin (dió, gesztenye), a folsav (répa, zöld levelek), a kolin (búzacsíra, lecitin) és a mangán (zöld levelek, borsó). A magas vérnyomás miatt romló emlékezet esetében a só csökkentése a vérnyomáson kívül a memóriára is jó hatással van. Ugyanakkor a legtöbb nyugtató és szorongást oldó gyógyszer rontja a memóriát. A gyógynövények közül a korpafű és a ginkgo biloba teája ajánlott. A bazsalikom, a kardamom, a majoránna és a szegfűszeg illóolaja is segíti az emlékezetet.
Röviden:
Ami nekem bevált:
Tökmag, olajos hal, szotyi, mogyoró, korpa, barna rizs, (csoki).
Ezektől előjönnek a pattanások, arra érdemes élesztőt szedni.
Bővebben:
B6 vitamin tartalmú ételek és az olajos halak segítenek az agy működésben.
élesztő, olajos magvak, olajos halak (konzerv sprotni)
Magnézium tartalmú ételek segítenek a feszültség leküzdésében.
Mg++: korpa, tökmag, szotyi, búzacsíra
Koncentrációs zavarok leggyakoribb jele a rossz látás. Érdemes elmenni egy jó szemorvoshoz, sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!