Ha 1500 forint egy pizza, tahóság nem adni borravalót?
1500 forint ha 10-15%-al számolva 1700 forintot illene adni.
1700 forint egy szaros pizzáért már sok, nem? Am. pizzaforte.
"ki van az találva, hogy mit fizetsz ki érte és bőven benne van a futárszolgálat is. "
Persze, a CÉGNEK így is megéri, csak a szerencsétlen futárnak nem jut belöle, amit "fizetésként" kap, az igen kevés, és neki lényegében a borravaló a fizetése.
És igen, ha nem adsz borravalót, az nagy tahóság, kivéve, ha valami nagy probléma van a szolgáltatással.
"Svájcban például elfogadta a pincér, de furcsán nézett, h most ezt miért csinálom. Kicsit talán sértve is érezte magát, de azért nem vennék rá mérget."
Ott nem szokás a borravaló, mert az árakba bele van kalkulálva, és a pincérek fizetése is normális mértékü, nem pedig úgy számolják, mint MO-on, hogy úgyis kap mégegyszer annyit borravalóban.
"Ha már itt tartunk ,itthon szinte senki nem teheti el a borravalót...akkor miről beszélünk ?? nem egy helyen van,hogy akartunk adni borravalót,és mondja saját maga az ember ,hogy : ne,mert úgysem én kapom...."
Étteremben annyiban más, hogy ott a borravalót be kell adni a közösbe, mert a szakácsnak meg a többieknek is jár belöle.
Viszont a pizzafutár garantáltan annyi borravalót tesz el, amennyit akar, mert senki sem tudja ellenörizni, hogy ki mennyit adott neki.
"1700 forint egy szaros pizzáért már sok, nem?"
De igen. Főleg, hogy én a sajtost jobban szeretem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!