Milyen élelmiszerek állnak el a legtovább?
Alapvetően legyen minél szárazabb, és savasabb.
Ez a két közeg nem jó a mikroorganizmusoknak.
Pl liszt, só, száraz hüvelyesek, ecet, aszalt dolgok...
Húsokban is vannak szárítottak, ezek lehetnek füstöltek is pluszban, az még tartósabbá teszi őket.
De akár egy füstöletlen szárított serrano sonka is eláll évekig.
De ami nagyon fontos, hogy ezeknek a dolgoknak hűtés ugyan nem kell, de száraz levegő mindenképpen! Magas páratartalom mellett jóval hamarabb megromlanak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!