Ez milyen fajta tök?
A szomszédomtól kaptam, ő azt mondta "Istenreszelte". De rákeresve az nem így néz ki.
És mit lehet belőle csinálni?
Buttercup squash (magyarul: Boglárka tök)
Édes és inkább olyan, mint az édes krumpli. Elkészítési módjai a sütés és a vízben főzés. Egész évben terem, de a csúcs–szezon ősztől télig tart.
A téli tökök közé tartozik.
A téli tökök héja nagyon kemény és csak akkor szedik le, ha már teljesen megérik. Hűvös helyen tárolják. A nyári tökkel ellentétben több ideig kell főzni. A téli tökök közé tartozik a boglárka tök, a makk alakú tök és a laskatök.
Az 1-es válaszoló feltett egy linket, amit ha megnyitol, elkezded olvasni, kicsit lentebb görgetve (ahogy haladsz az olvasásban) ott van, mindaz, képpel és infóval, amit tudni lehet róla!
Ha a válaszoló vette a fáradságot, hogy kikotorta, felrakta, akkor te Kedves Kérdező vedd a fáradságot, hogy meg is nézed, mit kaptál válaszként! Világos?
Kedves 4-es! Megnéztem, elolvastam, de nem derült ki, melyik az a tök. OK, hogy téli, de milyen????
A boglárka töknél azt írja kicsi. Meg hogy zöld, és szürke csíkok vannak rajta.
Nos az enyém nem kicsi, kb 3-4 kg, és nem csíkos, csak simán sötétzöld, és rücskös felületű. Még nem vágtam szét, nem tudom milyen belül.
Van olyan, hogy Istenreszelte tök. Egyszer már ettem is olyat, de nem tudom, hogy egyben milyen volt.
Mi főzeléket csináltuk belőle. Azt mondták, hogy azért hívják "Istenreszelté"-nek, mert a rendes főzőtökkel ellentétben nem szükséges lereszelni, csak nagyobb darabokra vágni, mert a szálai mentén úgyis szétesik, mintha lereszelték volna.
Mondjuk rá, hogy ez meg is valósult. Nem volt rossz az íze, de semmi extra nem volt.
Ennyit kell tudni a mi ismerősünk féle Istenreszelte tökről, de hogy ami a te képeden van az ugyanolyan -e, azt nem tudom.
Remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!