A napraforgóolaj egészségtelen?
Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy napraforgóolaj helyett használjunk olívaolajat vagy kókuszzsírt. Ennyire egészségtelen lenne a napraforgóolaj?2013. júl. 22. 11:49
1/6 anonim válasza:
Nem egészségtelen, csak az olívaolaj vagy a kókuszzsír pozitív élettani hatásaihoz képest nem olyan jó, "csak" közepes. De pl. disznózsírnál nyilván sokkal egészségesebb.
2/6 anonim válasza:
Nem. De attól is függ, mennyit használsz belőle. Ha kilószám eszed a sült krumplit, az olivaolajjal is pont annyira egészségtelen és hízlaló, mint napraforgóolajjal. Ha normál mértékben fogyasztod, egyik sem egészségtelen.
De használhatsz napraforgóolajat pl. sütéshez, és salátákra vehetsz olívát.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)! Amiatt kérdeztem, mert a szüleim mindenáron ragaszkodnak a naprafogróolajhoz, én viszont próbálok minél egészségesebben táplálkozni. Sajnos a fehér lisztet se tudom elhagyni, mert mindig azzal főznek.
2013. júl. 22. 12:01
5/6 A kérdező kommentje:
Igen, a pálmaolajról tudom, hogy gáz, de eddig úgy tudtam, hogy a pálmaolaj a lehető legegészségtelenebb, a kókuszzsír viszont jó.
2013. júl. 22. 12:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!