Kerámia serpenyőben lehet rántotthúst sütni? Sajnos nincs rápasszoló fedő. És úgy általában mire érdemes használni? Most kaptam.
A rántott húst nem szabad fedö alatt sütni, mert elválik róla a panir.
A kerámia serpenyö meg természetesen jó.
Világ életemben az első megfordítás után lefedtem a rántotthúst. akkor a gőzben finom puha lett, amikor levettem megint megfordítottam , de akkor már fedő nélkül fejeztem be a sütést. így volt ez zománcosban, rozsdamentesben, teflonban is, csak most ezzel a kerámiával nem tudom mi a helyzet.
Köszi a válaszokat.
Lehet benne, igen. Ugyanúgy, ahogy eddig sütötted. Mondjuk ha nincs rápasszoló fedőd, és eddig úgy sütötted, akkor gondold meg. Mondjuk én sem használok hozzá fedőt, mi úgy szeretjük, ha ropogós a panírja. :)
Egyébként a kerámia sütő egy nagyszerű találmány véleményem szerint. Nekem is van, karácsonyra kaptam, azóta is majdnem mindent abban sütök. Rengeteg dolog alá egyáltalán nem is használok olajat, van, hogy épp csak egy cseppet (pl tükörtojáshoz, rántottához, krémlevesbe kenyérkockát pirítani), és még soha semmi nem ragadt le! Csirkemellet szoktam benne párolni, majd megpirítani, az eddig nekem mindenben leragadt, de ebben nem. Mosogatáskor is könnyű megtisztítani, nem kell előáztatni, súrolni meg pláne nem, könnyen lejön róla minden.
Vigyázz a kerámia bevonatra, mert könnyen sérül, csak szilikon-, fa- eszközökkel főzz benne, és tisztításkor ne sikáld, ne használj súrolóport!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!