Mi számít a halkonzerveknél a fehérje szempontjából a nettó tömeg vagy a töltőtömeg?
Pl. a makréla filé paradicsomszószban nettó tömege 125 g, töltőtömege 82 g. A tápértéket 100g-ban adják meg, de nem tudom akkor hogy a tápértéket most a nettó tömegre vagy a töltőtömegre számoljam?
mert ugye 70% makrélafilé van benne és 30% paradicsomszósz.
Mert az érdekel, ha 100g-ban 20 g fehérje van, akkor egy 125 g nettó tömegű konzervben 82 g töltősúllyal mennyi g fehérje van?
Fehérje szempontjából pont mindegy, hogy melyiket nézed, ugyanis a paradicsomszószban elhanyagolható mennyiségű növényi eredetű fehérje van.
Így a teljes konzervdobozban lévő 20% (mivel 100g-ban 20g) fehérje teljes egészében a 82g halra koncentrálódik.
Tehát a 125g teljes konzervben(nettó tömeg) is 25 g fehérje van, meg a 82g halban (töltő tömeg) is 25g fehérje van, mivel ott van az összes fehérje.
Konkrétan a kérdésre válaszolva a 100g mindig az összes cucc, ami be van csomagolva, jelen esetben a nettó tömeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!