Miből van a májkrém?
Azt tudom, hogy májból, de konkrétan mások azt beszélik, hogy ne akard tudni mi van benne...
Valaki KOMOLYAN leírná....de ne hülyeséget, csak komolyan!!
Akik azt mondják, hogy ne akard megtudni, tényleg jól mondják.
Különböző húsmaradékok, zsír, sertésbőr, sertéstüdő, sertésszív, stb., afféle "összesöpörjük a gyárudvart, összedaráljuk, és kész is" jellegű a -konzerv- májkrém.
Sertés, marha, vagy csirkemájat nyomokban tartalmazhat (2-10%).
" zsír, sertésbőr, sertéstüdő, sertésszív" - ezek azért NEM az összesöpröjük a gyárudvart kategória, mert ezek igencsak értékes húsfélék.
A májkrém meg eredetileg ugyan sok mindenféle húsból meg májból állt, de az ipari "normák" újabban krumplit, különféle keményitöket, szóját meg más egyáltalán nem odaillö dolgokat is megenged - és ezeket sokkal inkább problémásnak találom, mint az egyéb belsöségeket.
Mi házi májkrémet szoktunk csinálni disznóvágáskor:
4 kg máj
3 kg húsos szalonna
2,5 kg zsíros hús
½ kg bőrke
15-20 dkg só
5-7 dkg bors
1 dkg mustármag
50 dkg vöröshagyma
A hozzávalókat ledaráljuk, összekeverjük, bélbe töltjük, megfüstöljük, lefagyasztjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!