Miért olyan eszméletlen drága a gyümölcs Japánban?
Mert nemigen nő, ezért importálni kell, vagy ha nő is, akkor üvegházban, nagy odafigyeléssel, energia és pénzbefektetéssel.
Ha megfigyeled a normál tejjel és a Japánra nem jellemző állatok húsával is ez a helyzet.
De egyébként ez olyan pl., minthogy Magyarországon miért drága a polip meg a lazac... hát mert nemigen van a tavainkban :D
Kérdező, mire fel az agresszív reakciók?
Azt hiszem, hogy normális hangnemben, pontosan és a kérdésre válaszoltam, kétlem, hogy bármi sértőt mondtam volna.
"Azért én nem hasonlítanám össze a szigetországok és Magyarország lazaccal, tenger gyümölcseivel való ellátását. Ha nincs tengerünk, honnan is lenne, mint importból."
Japánnak meg nincs megfelelő táptalaja és éghajlata a legtöbb európai gyümölcs, zöldség számára, ez pont olyan, minthogy nekünk nincs tengerünk. Van ott is gyümölcs, zöldség, csak nem az, amit te szívesen elfogyasztasz, és nem olyan sokféle. Kevés növény tűri jól a hegyes, vulkanikus talajt, Japán 2 nagyobb alföldjét pedig szinte városok terítik be, nem mezőgazdaságra használják (pl. Tokió és környéke).
"Mégis jobban meg lehet lenni nélküle, mint a gyümölcs-zöldség nélkül."
Ez azért vitatható. A tengeri herkentyűkben rengeteg egészséges elem található, ami szorosan összefügg a rekord életkorokkal - pl. az omega 3, 6, 9 zsírsavak, melyekből egy átlag magyar ha évente elfogyasztja az ajánlott mennyiség akár negyedét is, akkor sokat mondok. Ezek a zsírsavak talán a leghasznosabbak a szív-és érrendszeri megbetegedések ellen, és még sok más betegség ellen is. De ezt leszámítva is. Japánban VANNAK gyümölcsök és zöldségek, de mint említettem, nem az, amit te megennél/ismersz. Pl. a napi diéta része a gyömbér, vizitorma, jégcsap-és fehérretek, kínai kel/articsóka, kobaktök, édesburgonya, szójabab, bambuszrügy, shiitake gomba, stb.; gyümölcsök tekintetében pedig naspolya, laposbarack, ginkó, somfélék, füge, mézbogyó, kaki (márhogy a gyümölcsfajta), japán szőlő/egres/szilva, zöldbarack, szamóca.
Ezek náluk a legismertebb tradicionális gyümölcs/zöldségek, és természetesen fogyasztanak belőlük napi rendszerességgel, ami fedezi a vitaminbevitelüket.
U.i.: Japán nem csak azért tartozik a világ legmagasabb átlagéletkorú országai közé, mert sok halat fogyasztanak, és egészségesen, zsírszegényen étkeznek (pl. fehér kenyér helyett sok rizs, nem sütnek olajosan, stb.), hanem mert kiváló az egészségügyi ellátásuk és fejlett a technológiájuk is; valamint pl. meglehetősen alacsony az alkoholisták száma, és a meglehetősen egészségtelen vöröshúsok fogyasztása eléggé mérsékelt, lévén hogy Japánban főleg szárnyasok vagy halak húsát fogyasztják, ami ugyebár fehér hús és köztudottan mérföldekkel jótékonyabb hatású. Ehhez természetesen hozzájön az is, hogy egy átlag japán ember eleve jóval kevesebb húst fogyaszt naponta, mint egy Európai (aki akár a napi ajánlott bevitel 3x-osát is elfogyasztja).
Remélem így már érthetőbb a téma, de ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!
Kolléga, ha a tengeri dolgok neked csak fertözésforrásként jelennek meg a mákszemnyi központi idegrendszered lapostévés kijelzöjén, akkor maradj csak a "jó kis menzai mócsingnál", amit egy átlag magyar iskolai menzán "felszolgálnak".
A többire meg reagálni is felesleges, fúj gyümölcs, fúj minden. Megdölt minden elmélet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!