Hogy vegyem rá anyumat, hogy ne csak ipari hulladékot vásároljon?
Sajnos nem tudlak biztatni.
Az egyik barátnőm gasztroenterológus, de ő sem tudja rávenni a szüleit a helyes táplálkozásra.
Anyukád a fizetéséből nem csak ennivalót vásárol. Talán bőven van kifizetni valója belőle havonta.Így még mindig a megszokott olcsó élelmiszereket veszi.
Ha mehetsz vásárolni néha, olyankor apránként vegyél olyasmiket, amit Te érdemesnek tartasz. Aztán lehet belőle sütni-főzni.
"Anyukád a fizetéséből nem csak ennivalót vásárol."
Hát ezaz, hogy másra meg futja. Hugomnak múltkor elég drágán mobiltelefont vett, nem írom le mennyiért, csak azt, hogy jónéhány hónapra bőségesen jól laktunk volna belőle. Persze nem élünk azért olyan nagy lábon, takarékoskodunk olyan dolgokon amin tudunk, de én valahogy az étkezést nem ilyen területnek gondolnám. Az a baj, hogy szerintem csak én kívánom a változást, mert a családban mindenkinek jó a félkész kaja a mikróból, csak nekem nem. Szinte mindig noszogatom a barátaimat, hogy menjünk valahova kiruccani, mert akkor általában van ürügyem kérni egy kis pénzt hogy ehessünk büfében vagy kissebb étteremben.
Ugyan ebben a cipőben jártam én is annakidején. Én akkor tudtam változtatni a dolgokon, mikor elkezdtem nyárimunkákat vállalni. A fizetésemből meg bevárásroltam a családnak. 2-3 hónap után rájöttek, hogy lehet jobb mínőségű ételeket vásárolni, csak kicsit kevesebbett ugyanannyiért. Utána már Anyum is elkezdett normális ételeket vásárólni.
Párom családjánál is ez van. Sőt mikor összeköltöztünk, akkor még voltak vitáink is bevásárláskor. Most már lassan 3 éve, hogy együttélünk és most már a Barátom nem hajlandó enni, mikor hazalátogat szüleihez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!