Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kelkáposzta most akkor...

A kelkáposzta most akkor ehető nyersen?

Figyelt kérdés

Ments meg csomagban volt egy fej kelkáposzta. Nem nagyon tudok vele mit kezdeni, de kidobni sem akarom. A főzeléket nem esszük, a rakott kel jó lenne, de fogyókúrázom, rizses cuccot nem akarok. Illetve még sosem csinaltam, félek hogy nagyon macerás elkészíteni.

Találtam kelkáposzta saláta receptet, de a legtöbb helyen azt írják, hogy nem lehet nyersen enni. Most akkor melyik igaz?

jan. 28. 08:44
 1/5 anonim válasza:
100%

Miért ne lehetne? Ha neked ízlik…

Csinálhatsz sütőben sült kelkáposztafasírtot is.

jan. 28. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A rakott kell kiválóan illik egeszséges, kalóriacsökkentett etkezesbe is. Zsírszegény tejfölt keverj joghurttal, felezd a rizst és duplázd a kelt meg a husit.

Teljesen egészséges tápláló étel

Igen, ehető nyersen

jan. 28. 08:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én rendszeresen eszek rakott kelt diétában! Bulgurral vagy kölessel csinálom, és keveset teszek bele (fél kiló húshoz 10 dekát), tetejére joghurt.

Kérdésedre: meg lehet enni nyersen is, csak nagyon puffaszt, még jobban, mint főzve. Ha ez nem zavar, edd meg nyugodtan nyersen.

Illetve azt tudom még ajánlani, hogy serpenyőben (vagy ha van wok, az még jobb) nagyon kevés (1 ek) olajat forrósíts fel, és a csíkokra vágott kelt folyamatosan rázogatva, keverve pár perc alatt pirítsd át rajta. Ne addig, hogy összeesenn, tényleg csak éppen hogy pirítsd át. Utána egy citromos öntettel salátának is jó, de pl. hús mellé köretnek is!

jan. 28. 12:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Rakottat lehet rizs nélkül is.Szslonnás kelkáposzta nagyon finom.

A metélt kelkáposztat blansírozodves kocka bacont kisütöd és átforgatod rajta.

Ha száraznak tűnik pici tejszín mehet rá.

jan. 28. 13:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Valami most már biztos lesz vele:)
jan. 28. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!