Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A Lidl pikok felvágottak...

A Lidl pikok felvágottak milyen mennyiségben tartalmaznak káros tartósítószert?

Figyelt kérdés
Most elolvastam annak a sonkának a hátulján ami itthon van Lidl pikok sonka. Összetevők közt nátrium nitrát is ott szerepel. Azonban utána rákerestem a neten, azt állítják hogy a legegészségesebb felvágott a piacon (jó nyilván minden cég ezt állítja) és NEM tartalmaz nitrátokat!! Illetve máshol is olvastam erről a felvágottról jókat. Nekem azóta gyanús ez a sonka mióta volt, hogy a felbontás után több mint egy héttel semmi penész, vagy bűz, csak szimplán ki volt száradva. Illetve ha már itt tartunk milyen felvágottat javasoltok ilyen szempontból. Nyilván a hentes a legjobb választás de az nem mindig opció sajnos..

dec. 12. 22:48
 1/10 A kérdező kommentje:
A vége egy kérdés akart lenni😅
dec. 12. 22:48
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Alapesetben egy JÓ sonka kibontva NEM penészedik meg bödösödik, hanem kiszárad! (Igen szomorú, hogy ma az a minöség jele sokaknak, ha megromlik az étel.)

A nitrátok meg föleg nem a tartósítás miatt vannak benne, hanem a szép szín (rózsaszin, nem szürke) miatt.

dec. 13. 07:51
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát, nyilván nem az a minőség jele ha megromlik, de ha még a mikróbák, gombák sem eszik meg akkor az nem hiszem, hogy jó jel. Pl a mekis étel sem penészedik, romlik meg. De nem voltam valami jó bioszból, úgyhogy valószínűleg f@szságot mondok..
dec. 13. 08:13
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Egy normálisan pácolt, füstölt, megfözött húskészítmény nem romlik meg.
dec. 13. 08:40
 5/10 anonim ***** válasza:
47%

A nátrium nitrit-et még mindig nem tudják kiváltani,hentes ugyanúgy beleteszi.

Feldolgozott húst csak óvatosan de napi 10-15 dkg-tól valószínű nem lesz semmi bajod.Mas kérdés a mix hatás.

Leereszted két liter aszpartámos üdítővel plusz némi alkohol rá egy fél doboz cigi.

Na ettől már lesz baj.

dec. 13. 09:52
 6/10 Hussaro Hungaricus ***** válasza:
0%

A Pikok és általában az áruházlánci termékek hulladékok. Az emberek többségét viszont nem érdeklik az összetevők.

A "Pikok Pure" brand az, ami a tudatosabb vásárlókat célozza meg. Ez sem házi minőségű - közel sem, de legalább kevesebb adalékanyagot tartalmaz. Cserébe drágább persze.

dec. 14. 00:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Sonkát tudsz te is otthon késziteni, nem nehéz, belejössz. Nekem is elegem volt az adalékanyagokból, aromákból, stb.

Nem veszünk se kenyeret, se kalácsot, se édességet, se fél kész ételt, semmi ilyesmit.

Joghurtot, kenyeret, tejszint, mindent magunknak készitünk. Ha hús kell, vágatunk és teletömjük a mélyhütöt. Úgy mint régen, csak éppen modern eszközökkel.

jan. 11. 05:05
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es: ha elárulod, ezt egy kétszobás lakásban hogy lehetne megvalósítani, az nagyon érdekes lenne - ott egyszerüen sem hely, sem lehetöség ilyenekre!
jan. 11. 08:51
 9/10 anonim ***** válasza:
A konyhában csinálom. Nincs konyhád? Nincs tüzhely? Amit felsoroltam, ahhoz csak a konyha kell.
jan. 11. 08:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Meg tárolóhelyiségek! Egyébkébn pl sonkát pácolni huszonfokos lakásban lehetetlen!
jan. 11. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!