A Lidl pikok felvágottak milyen mennyiségben tartalmaznak káros tartósítószert?
Alapesetben egy JÓ sonka kibontva NEM penészedik meg bödösödik, hanem kiszárad! (Igen szomorú, hogy ma az a minöség jele sokaknak, ha megromlik az étel.)
A nitrátok meg föleg nem a tartósítás miatt vannak benne, hanem a szép szín (rózsaszin, nem szürke) miatt.
A nátrium nitrit-et még mindig nem tudják kiváltani,hentes ugyanúgy beleteszi.
Feldolgozott húst csak óvatosan de napi 10-15 dkg-tól valószínű nem lesz semmi bajod.Mas kérdés a mix hatás.
Leereszted két liter aszpartámos üdítővel plusz némi alkohol rá egy fél doboz cigi.
Na ettől már lesz baj.
A Pikok és általában az áruházlánci termékek hulladékok. Az emberek többségét viszont nem érdeklik az összetevők.
A "Pikok Pure" brand az, ami a tudatosabb vásárlókat célozza meg. Ez sem házi minőségű - közel sem, de legalább kevesebb adalékanyagot tartalmaz. Cserébe drágább persze.
Sonkát tudsz te is otthon késziteni, nem nehéz, belejössz. Nekem is elegem volt az adalékanyagokból, aromákból, stb.
Nem veszünk se kenyeret, se kalácsot, se édességet, se fél kész ételt, semmi ilyesmit.
Joghurtot, kenyeret, tejszint, mindent magunknak készitünk. Ha hús kell, vágatunk és teletömjük a mélyhütöt. Úgy mint régen, csak éppen modern eszközökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!