Melyik az az étel ami másnak undorító, vagy nem finom, de te szereted? És fordítva?
#7 köszönöm a törődést! :) Azért nem édesgyökéren élek, nyugi.
A 3. voltam.
De közben eszembe jutott egy másik kedvencem is: sárgaborsó főzelék. Meglepően sokan utálják.
Lényegében minden ételről el lehet mondani, hogy annak vannak rajongói, ugyanakkor utálói is.
Sőt, még az is lehet szempont, hogyan készül az adott étel.
Én pl nagyon tudom szeretni a toroskáposztát, de ettem már olyat, amivel vallatni lehetett volna, zsíros, kövér mócsingok voltak benne, fűszerezetlen, zsír íze volt, ugyanakkor rettenetesen savanyú (ez is ízlés kérdése, ki mennyire szereti a savanyú ízt a savanyított káposztában meghagyni)
A pacalpörkölt azért is lett megosztó étel, mert azt el lehet készíteni finomra, és kellemetlenül rosszra, ráadásul már az alapanyag önmagában ellenérzést vált ki sokakból.
Azzal nekem semmi gondom, ha valaki ilyen-olyan okok miatt nem szeret bizonyos ételeket, mindenkinek megvan arról a saját listája.
Régen a bulizós korszakunkban, amikor még rendszeres volt az összejöveteleken a sütés-főzés, találkoztam többször is azzal, hogy "nem szeretem, még soha nem ettem"
Nem arról volt szó, hogy az illető vegetáriánus volt, vagy sajnálta az állatot.
Hallotta valakitől, jellemzően a szülőktől, hogy az nem jó, otthon nem készítettek olyan ételt.
A halban szálka van, veszélyes, a kecske hús édes, a birka büdös, a vad húsában élősködők lehetnek, stb.
Ilyen eseteknél azért volt kérdés arról, honnan tudja az illető hogy nem szereti, ha soha nem kóstolta.
(Nem gyakori, de vannak ilyenek)
Nekem is megvannak azok az ételek, amelyeket nem eszek meg, vagy csak nagyon ritkán, keveset.
Nem is feltétlenül vannak a nemszeretem kategóriában, egyszerűen a gyomrom nem tudja megfelelően kezelni.
Ilyen pl a paradicsomleves, a zsíros lepcsánk - ég tőlük a gyomrom, a franciasalátával, tejfőlös öntettekkel meg más jellegű problémán van.
Kimcsi, száznapos tojás (a hamus jobb, mint a földes), irgalmatlanul erős édesség gyömbérdzsúzból, mocsi: mind jöhetnek. Az egyik kedvenc indiai kajám pirított csiliből, sült krumpliból és útszéli gyomból van.
Agyat, pacalt, salátalevest és tenger gyümölcseit nem kérem, köszi.
Szeretem a rákokat, kagylókat, a család többi tagja undorodik ezektől, még halat sem nagyon esznek.
Nekem hányingerem van a kelkáposzta, sárgaborsó és tökfőzeléktől.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!