Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van különbség ízre a mézek...

Van különbség ízre a mézek között?

Figyelt kérdés
Én nem szeretem a mézet, ezért mindig olcsót szoktam venni, ha olyat főzök/sütök, amibe méz kell pl maciméz, vegyes virágméz. Most direkt vettem akácmézet kíváncsiságból, megkóstoltam, hát semmi különbséget nem érzek ízre. Tök ugyanolyan, mint az olcsó társai.

nov. 25. 19:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
Én érzem a különbséget, a kedvencem az akác, viszont az elég drága, így teába jó az olcsóbb is.
nov. 25. 19:36
 2/21 anonim ***** válasza:
41%

Az olcsó méz általában higított, cukrozott, inkább csak "méz".

A jó minőségű mézben érződik az adott virág illata, aromája. Az akácméz szerintem nem túl érdekes ízű, viszont nem kristályosodik, sokan ezért szeretik. De egy édesköményes vagy hársméz jellegzetes, és a gyógyértéke is sokkal magasabb (köhögésre például).

nov. 25. 19:47
 3/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem jó helyen vettél nem jó mézet valószínűleg.
nov. 25. 19:48
 4/21 anonim válasza:
89%

én a selyemfűmézre esküdök

95 éves nagypapa vagyok és ha valamelyik unokám megfázik mindig selyemfűmézet adok nekik.

A Bosnyák téri őstermelői piacon szoktam venni a mézes embertől a piac végibe.

nov. 25. 19:55
 5/21 anonim válasza:
100%
Van.
nov. 25. 20:15
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Van.

A méz sajnos nagyon gyakran cukorszipuppal van higítva, sok olcsóbbat hamisítanak.

De egy jó méz nagyon finom.

Nyilván a méheket nem lehet 100% kordában tartani, onnan szednek kaját ahol csak találnak.

Viszont ha valami aromás, jellegzetes dolog van sok benne az kiérződik.

Nekünk pl Spanyol erdei méz van itthon, annak kifejezetten fás íze van, mint a frissen gyalult tölgy illata, meg egy enyhe fenyőfa aromája van, meg a színe is olyan zöldes-sárgás barna.

nov. 25. 20:25
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Na, a maciméz az eleve parasztvakítás. Belerakják a legsz@rabb, se mézet egy ilyen cuki kis üvegbe, és az emberek veszik.

Negyed annyi van benne, mint az üvegesben, és nekem az a nyanúm, hogy valamennyire beleoldódik a műanyag is.

Inkább vegyél rendes üvegeset, megbízható forrásból.

nov. 25. 20:38
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Az akác pont egy "letisztult" semlegesebb ízű méz.

Nehezebben cukrosodik, kristályosodik, mint a többi, ez az egyik oka a népszerűségének, nem az íze.

Ízre szerintem a vegyes virágméz is jobb, érdekesebb, mint az akácméz.

De kóstoltam már gesztenye mézet is, na az igazi különlegesség.

nov. 25. 20:57
 9/21 anonim ***** válasza:
88%
A virágméz a legédesebb a hárs aromásabb illatos az akác olyan közepes kettő között . Csak termelőtől veszem 50 éve űzi . A műanyagok sav lúgállók, évek után a hő a pára oldja a tartót addigra elfogy mert pár hónap után már besűrűsödik, ez az igazi méz ismérve a gyatra cukros eláll hígan.
nov. 25. 21:49
 10/21 anonim ***** válasza:
70%

"után a hő a pára oldja a tartót addigra elfogy mert pár hónap után már besűrűsödik"

Szerintem frankón 60 éve ugyanazon a kaptafán fröccsöntik ezeket a vásári bóvli macikat, és a lőtéri kutyának nem tűnne fel, ha 25 évet rohadt volna valami raktárban még a méz megérkezése előtt.

De lehet csak én vagyok rosszindulatú...

nov. 25. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!