Miért ilyen drágák a magyar sörök?
Úgy látom átlagosan olcsóbb A külföldön gyártott, majd ideszállított.
Az alsó kategóriás sörök főleg.
Nem is értem, hogy még mindig képesek a Kőbányai sört prolizni, amikor az jóval drágább az alsó kategóriás söröknél, de az árán sok esetben megvehető egy német, cseh, dán, stb. import sör is.
A Soproni... Velük mi van?! A régi kedvenc söröm most drágán adja a kukoricadarás moslékát. Nem beszélve a régen még megfizethető Óvatosan Duhajról.
A Pécsi Sör is elszállt, ami még igazi jó alternatíva volt.
A Borsodi áran is lehet venni jobbnak tartott söröket.
Nyilván nem ízlésről akarok itt beszélni, mert azt mindenki maga dönti el. De miért lett ilyen drága a magyar sör?!
Plusz poén, hogy Kőbányán élek a Dreher Sörgyár közelében, mégis alig veszek ottgyártott sört ma már.
Mert akármilyen kispórolt 4-5%-os sört is csinálnak, attól már nem tudják olcsóbban adni. Kábé 30 forint pluszba kerülne értelmesebb söröket gyártaniuk, dehát a magyar már ezt szokta meg, minek is, látod, hogy szívesen fizet 400+ Ft-ot egy borsodiért... Attól, hogy drágán adod a proli sört, még proli sör marad.
Az a sör tud ezeknél lényegesen olcsóbb lenni (külföldről is), amit a hipermarket-multik saját maguknak intéznek, így a beszerzési-logisztikai költség összességében kisebb, külön marketingköltség meg nincs.
(Vagy más, ritkább okból, én pl. Diósgyőri világost szoktam venni, mert az italbolt szomszédjában van a sörfőzde, így ott csak 300 Ft/doboz, de minden magyar nagyüzemi világost megver.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!