Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a Lidlben vett csirkemell...

Ha a Lidlben vett csirkemell csomagolásán okt. 21. volt a szav. idő és csak ma tettem be a fagyasztóba akkor jobb lett volna már egyből kidobni?

Figyelt kérdés
Biztosan megromlott? Nem volt felbontva, a hűtőnek abban a rekeszében volt ahol jobban hűt
okt. 24. 09:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én múltkor olyat vettem amin még volt két nap szavidő (nem figyeltem) és lefagyasztottam. Mikor elővettem kiengedett és büdös volt.

Szóval tuti nem jó a tiéd.

okt. 24. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem kell átmosni, ez bromság.
okt. 24. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:

Kidobtam végül, 4ezer forintom bánja, de inkább...


#12 ha húst csinálok nekem mindig a mosás-takarítás veszi el a legtöbb időt... El sem tudom képzelni amúgy, megveszed és úgy ahogy van darabolod és készíted??

okt. 24. 11:17
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

#13 -nak

(Nem a 12es vagyok)

A vendéglátós képzéseken az első dolgok között van amit megtanítanak hogy húst nem mosunk. Nagyobb élelmiszerbiztonsági kockázat megmosni mint úgy felhasználni ahogy van.

Röviden ennek az az oka hogy bármi is van a hús felszínén, hőkezeléssel garantáltan elpusztul. Ártalmatlan. Érinti a deszkát, kést és az edényt amiben készíted. Azt nyilván alaposan elmossuk mindig.


Na viszont megmosod akkor a teljes mosogatótálcában szétteríted akármi is van rajta plusz mini részecskék a konyha többi részére is fröcskölődnek. Utána ugyanezeken a felületeken mosod a nyers zöldséget vagy pucolsz valamit amit utána nem hőkezelsz. És ha mind3n egyes húsmosás után is forró vizes mosószeres nagytakarítást csinálsz az egész mosogatotálcában, akkor is maradnak részecskek mellette a pulton, csempén stb.


Szóval emiatt van az hogy húst sose mosunk. Mert semmit nem használunk vele (a hő mindent elpusztít ami esetleg árthatna) viszont a helyszíni higiéniának ártunk.

okt. 24. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ott nem ezeket a tartósító lében vákumozott húsokat használtátok, azokról le kell mosni azt a levet, amiben áll.

Egyébként higiénia kérdése az egész, én húsmosás után mindig körbefújom a mosogatót fertőtlenítős tisztítóval és áttörlöm, így nem szennyezek semmit. A vágódeszkát, kést is elmosom használat után.

okt. 24. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
51%
Ha védőgázas csomagolású termékről van szó,akkor annak felbontás után lehet érdekes bukéja.Attól maga a hús még nem biztos,hogy romlott.
okt. 24. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

15


Na és a hús öblögetése után a lefolyót is fertőtleníted?

okt. 24. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
Persze, domestost szoktam önteni bele.
okt. 24. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
Húst nem mosogatunk.
okt. 24. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:
Vendéglátós szakmám van, de akkor sem vagyok gusztustalan dolgokat enni! Nem azzal van a bajom, hogy jaj "koszos", hanem azzal a sok mindennel rajta.. Hártyák, esetleg csont darab stb...
okt. 24. 13:00
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!