Ha a Lidlben vett csirkemell csomagolásán okt. 21. volt a szav. idő és csak ma tettem be a fagyasztóba akkor jobb lett volna már egyből kidobni?
Én múltkor olyat vettem amin még volt két nap szavidő (nem figyeltem) és lefagyasztottam. Mikor elővettem kiengedett és büdös volt.
Szóval tuti nem jó a tiéd.
Kidobtam végül, 4ezer forintom bánja, de inkább...
#12 ha húst csinálok nekem mindig a mosás-takarítás veszi el a legtöbb időt... El sem tudom képzelni amúgy, megveszed és úgy ahogy van darabolod és készíted??
#13 -nak
(Nem a 12es vagyok)
A vendéglátós képzéseken az első dolgok között van amit megtanítanak hogy húst nem mosunk. Nagyobb élelmiszerbiztonsági kockázat megmosni mint úgy felhasználni ahogy van.
Röviden ennek az az oka hogy bármi is van a hús felszínén, hőkezeléssel garantáltan elpusztul. Ártalmatlan. Érinti a deszkát, kést és az edényt amiben készíted. Azt nyilván alaposan elmossuk mindig.
Na viszont megmosod akkor a teljes mosogatótálcában szétteríted akármi is van rajta plusz mini részecskék a konyha többi részére is fröcskölődnek. Utána ugyanezeken a felületeken mosod a nyers zöldséget vagy pucolsz valamit amit utána nem hőkezelsz. És ha mind3n egyes húsmosás után is forró vizes mosószeres nagytakarítást csinálsz az egész mosogatotálcában, akkor is maradnak részecskek mellette a pulton, csempén stb.
Szóval emiatt van az hogy húst sose mosunk. Mert semmit nem használunk vele (a hő mindent elpusztít ami esetleg árthatna) viszont a helyszíni higiéniának ártunk.
Szerintem ott nem ezeket a tartósító lében vákumozott húsokat használtátok, azokról le kell mosni azt a levet, amiben áll.
Egyébként higiénia kérdése az egész, én húsmosás után mindig körbefújom a mosogatót fertőtlenítős tisztítóval és áttörlöm, így nem szennyezek semmit. A vágódeszkát, kést is elmosom használat után.
15
Na és a hús öblögetése után a lefolyót is fertőtleníted?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!