Az normális, hogy a piacon árult gomba kukacos?
Nemrég vettem vargányát a piacon. Pár kisebb és egy szép nagy darabot. A kisebbekkel nem volt semmi gond, de a nagyobb darab nagyon puha is volt és hemzsegtek benne a kukacok.
Tudom, hogy erdőben szedett gomba és egy-két férget még kimosok és annyi, de ez a gomba tele volt velük, szóval muszáj voltam kidobni.
Megengedett az ilyesmi? Mert korábban vásároltam már ugyanettől az eladótól, de akkor nem volt kukacos egyik gomba sem.
Sajnos ez kívülről nem minden esetben látszik. Sokszor szedünk gombát és van, hogy kívülről gyönyörű egészséges és amikor szétvágjuk a kalapját, a lemezek között tele van kukaccal.
Vásárláskor a lemezeket óvatosan húzd szét, ha apró lyukakat látsz benne, biztosan kukacos belül. Illetve az öregebb gombák szinte mind kukacosak, a fiatal példányok kevésbé.
3-as: ez nem így van. Egyrészt ha van 20 db gomba és hármat elvág, az a három lehet jó, némelyik másik meg kukacos, másrészt van olyan, hogy amikor megnézi, MÉG nem kukacos, egy-két óra múlva azonban kikelnek benne a petékböl.
1-es: a vargányának NINCSENEK lemezei, csöves szerkezetü gomba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!