Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Bevásároltam egy heti kaját....

Bevásároltam egy heti kaját. Az normális, hogy mindezt bő 1 óra elmosni, elrendezni, és a helyére tenni?

Figyelt kérdés
1 személyre: 2kg kiló hús, 3kg zöldség, 4l innivaló, még néhány apróság (konzerv, kakaó, tészta, stb.). Másnak is 1+ óra ezt mind megcsinálni? Mert én ezt túl soknak és fárasztónak érzem.
jún. 17. 13:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam külön megmosni őket ameddig csak a polcon, szekrényben állnak. Felhasználás előtt nyilván amit kell elmosok
jún. 17. 13:58
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Elmosni...?
jún. 17. 14:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Negyed ora max. az egesz mutatvany. Amugy meg, ahogy az 1-es. ;-)
jún. 17. 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A húst szimplán akkora adagra vágom ami egy adaghoz van és megy a fagyasztóba. Mikor kiolvasztom, összekockázom/szeletelem akkor szoktam megmosni.

Zöldségeket sem mosogatom csak evés vagy ételkészítés előtt. (pl. paprika, paradicsom.) a levesbe való dolgokat (krumpli, répa, zöldség) pucolás után mosom meg. Szóval én kb 10 perc alatt elpakolok.

jún. 17. 14:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Zöldséget ha megmosod rogton megvetel utan hamarabb romlik. Azt mindig kozvetlen felhasznalas elott erdemes. Gondolom nem szeleteled de azt is

Hust mosni higieniai okok miatt kifejezetten nem janalott. De tegyuk fel ha feldolgozod, pucolod es darabolod, akkor is max fel ora a mutatvany

jún. 17. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én el szoktam pakolni egy nagybevásárlást 20 perc alatt maximum.
jún. 17. 15:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem az. Huto kinyit, bele hus, bele zoldseg.

Kamra kinyit, bele teszta, kakaopor.

Szatyor osszehajt.

Max 15 perc

Ha zoldsegeket mosol pucolsz szeletelsz meg hussal ugyanez az mar fozesi ido es igen, hosszu folyamat

jún. 17. 15:35
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
Eltevés előtt én ezek közül csak a kakaóport mosnám meg az innivalóval.
jún. 17. 16:38
 9/10 Metionin ***** válasza:
Én a húsokat szoktam előre kiporciózni és feldarabolni, ez telik egy kis időbe de a többit csak elpakolom. A zöldséget felhasználás előtt mosom meg, mert úgy kevésbé romlik.
jún. 20. 13:28
 10/10 anonim válasza:
Nekem is sok idő. Én is elmosom őket (nem mindegyik fajta zöldséget, gyümölcsöt, csak azt aminek nem baj, ha előre megmosom).
jún. 27. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!