Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Aki tudd németül és sok...

Aki tudd németül és sok teasütit eszik, a lenti mondat mit jelent?

Figyelt kérdés

Nem tudom hol van a nyelvi kategória ezért írok itt.

Vannak ezek a teasüti valogatások P,A,nevű élelmiszerüzletekben.

(Nem a vajsütia fémdobozokkal.)

Bár amit most kérdeznek a K betűsben van ami nem Pe...

Ez volt írva a doboz hátuljára :

Fairtrade kako kann also Mengenausgleich mit nicht-zertifiziertem kakao vermischt weren

Azt jelenti nem tanúsitott csokoladé?

Ezt,hogy kell érteni, a gyártó ismeretlen eredtű csokitölteleket add hozzá a kekszekhez?

Emiatt nem biztos,hogy megvenném.

A másik,hogy ha nagy doboznyi es marad bőven a papírdobozos csokiskeksz szerűsegeket ,hogyan kell felbontás után tarolni?

(Nem írja)

Hűtő v szobahőmerséglet?

okt. 16. 14:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tartalmazhat nem fair trade kakaót is.
okt. 16. 15:46
 2/9 grafno ***** válasza:
100%
A fairtrade kakaó azt jelenti, hogy normális pénzt kap érte a termelő, mármint nem rabszolga vagy gyerekekkel termelnek. De lehet ez sem igaz. A másik fele az pont ez. Forditasban azt jelenti a fairtrade kakaó ki van egyenlitve nem fairtade"rabszolga/gyerek" kakaóval ami lehet 99%-1% vagy pont fordítva. Itt az is lehet a beszallito/megrendelő már nem tudta az adott mennyiséget leszállítani és ő is felvasarolta arról a helyről amit talalt a közelben és kénytelen volt ezt feltűntetni a címkén. Ennek 2 oka lehet, ha rairjak, hogy fairtrade akkor a "paraszt" azt hiszi, hogy jobb pénzt kap a munkájáért az ottani lakos vagy csak rajta van a terméken és ugyanúgy rabszolgák és gyerekek dolgoznak a földeken. Ezt mindenki döntse el maga. A fairtrade termék alapból drágább, mint a sima amikor semelyik vásárló nem látja ki dolgozott a földön amikor a kakaót leszedtek. Erről az jut eszembe amikor az egyik mososzer gyártó cég csinált kornyezetkimelo változatot és ua voltak az összetevők mint a simán és 1000ft drágábban adta/adja, mert a "zöldért" hajlandók áldozni itt az emberek.
okt. 16. 15:48
 3/9 A kérdező kommentje:
A nicht-zertifiziertem is fontos szó, ez élelmiszer szempontjaból.szó szerint mit jelent?
okt. 16. 16:40
 4/9 anonim ***** válasza:
nincs tanusitva .
okt. 16. 17:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Azaz? Ilye leírással megvennétek a kekszválogatást amúgy?
okt. 16. 18:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Meg hát, semmi jelentősége
okt. 16. 20:20
 7/9 anonim ***** válasza:
én sose olvastam el egy leírást sem. ami tetszik megveszem, kipróbálom, azt ha nem ízlik legközelebb nem veszem meg.
okt. 19. 12:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem az ízlésről kérdezek, hanem ,hogy találkoztatoke már hasonló leírással, rendszeresen eszitek azta terméket ,és ennek ellenére semmi bajotok, így hogy elvileg azt írja ismeretlen eredetű csokit adnak hozzá tölteléknek.
okt. 19. 13:55
 9/9 anonim ***** válasza:
szerintem semmi. ha lenne, nem árulnák.
okt. 19. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!