Mit kell csinálni a főzés során, hogy a kelbimbó ne legyen olyan keserű?
Mindig pórul járok hogy a kelbimbó keserű amikor megfőzöm. Azt mondják azért mert szállítás során befújják valami tartósított micsodával.
Talán főzés előtt áztassam vízbe, mondjuk egész éjszaka?
Nem te csinálod rosszul, ez a növény maga, eredtileg ilyen volt mind. Kesernyés. Csak azóta nemesítették, és az új verzió már semlegesebb.
Régi verziót vettél, de nézz körül, lesz zsengébb ízben is.
Nagyobb méretüeket vegyél, bö sózott izben fözd - de valamennyi kesernyés íze marad.
Az meg hülyeség, hogy a "szállítás során befújják valami tartósított micsodával", ilyen nincs.
De a szállítás során rákerült dzsuvát lehámozzunk, nem? Legalábbis mi felénk így szokás, a külső pár levél fás.
Azt hogy sprézik-e nem tudom, de az fix, hogy koszos raklapokon, poros kamionban jön.
Köszi a válaszokat! :)
Ma nem sikerült vennem sehol kelbimbót, sőt még nagy kelkáposzta sem volt. :P
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!