Hogyan tudok a legolcsobban normálisan enni? Ugy, hogy legyen benne fŏtt étel naponta. Fŏzni nem tudok.
Addig próbálsz amíg menni fog. Ha valami nem jol sikerul akkor valakinek elmondod mit hogy csinaltal es megmondja mi volt a rossz es mashogy jobban csinalod.
De nehogy mar ne tudnal kovetni egy youtube videot. Kifogasok.
Velem ugyanez volt. Évekkel korábban próbálkoztam a témával, de nagyon rosszul sikerült, legalábbis bennem az maradt meg, hogy a főzés egy olyan tudományág, amit nem nekem találtak ki. Aztán pár évvel később mégis nekirugaszkodtam. A cél először egy krumplis tészta előállítása volt. És meglepő módon sikerült:) Előtte többféle receptet elolvastam, és összehoztam:) Aztán más ételekkel is megpróbálkoztam, és hát, minden az alapanyagokon és a fűszereken múlik. Nem állítom, hogy nagy szakács lettem, de már nem is esem kétségbe, ha össze kell hoznom valamit.
Úgyhogy a helyedben kiválasztanék egy egyszerű ételt, amit szívesen eszel, és azzal próbálkoznék. Én úgy csináltam anno, hogy jó, akkor most sikerült a krumplis tészta - egyszer - viszont ezt aligha lehet rutinnak nevezni, így aztán kb. másfél hétig minden nap krumplis tésztát ettem, hogy legyen egy kis gyakorlatom. Aztán átnyargaltam másra. Csak próbálkozz és ne add fel, ennyi. És ne félj a fűszerektől:) Sok sikert!:)
16-os, részben igaz.
De attól függ honnan nézzük, lehet olcsón is jót főzni de akkor neked kell mindent elkészíteni hozzá. Lehet időt spórolni, ha az ember vessz hozzá egy szószt vagy alapot, készen veszi a tésztát stb.
Hagyomás olasz, magyar konyha sem feltétlen olyan drága, csak mindent 0-ról elég nagy erőfeszítés megcsinálni.
A nagyon olcsó klasszikus ételek, mint a gránátos kocka, mákos tészta, paprikás krumpli és társai meg azért messze nem tartozik azon ételek közé, amiket az ember mindennap szeretne enni. Szóval ebben a részében igazat adok.
Ez az elefánt szindróma.
Nehezen tanulsz, könnyeb felejtesz.
1000000000 recept van a neten.
Leves.
6 féle zöld,vegeta,kész.
I tako daljeje.
Konzerv kaja=>kinyit, nem vágod meg magad=>edénybe tűzhelyen melegít=>langyos vagy melegebb amíg mellette vagy és nem másra figyelsz=> 🥳🥳🥳🥳 kész a főzés.
Mit rontottál el? Kavartál hozzá valamit? Nem figyeltél és leégett? Fűszerezni tudsz utólag ahogy szeretnél, mást meg nem raksz hozzá mert nem tudod hogy kell. Amikor ez megy anélkül hogy leégetnéd akkor pakolsz bele tojást/kolbászt/amit akarsz és együtt melegíted kavargatás mellett, nem mész el onnan és figyeled a kaját, ha megfőtt a amit beletettél kész.
Kész konzerv ehető hidegen, csak melegíted. Annyira kell figyelj hogy ne égjen oda.
Akkor legolcsóbb: vagy rosszabb minőség vagy nagy mennyiségben veszel.
Normálisan: minél változatosabb és ne legyen hiányos semmiben.
Nézd a lejárat közeli termékeket, azok mindig le vannak árazva és még 1 napig jók. Ha csak mikrózni akarsz vannak egytálételek amiket vagy mikróban vagy sütőben melegítesz általában fagyasztott, de nagyobb helyeken frissen is kéne legyen. Egyik legolcsóbb dolog egy emberre az egészben sült grillcsirke ha van sütöde közeledben.
Van fagyód? Vegyél zöldséget, bármihez vízben forralod delikáttal és leszűröd megvan a köreted. Húst ugyanígy, veszel egy nagyobb darabot nem az előre vágottat/kockázottat otthon porciózod és fagyó. Nagyon sok levest fogsz enni amíg megtanulsz főzni rendesen. Amit akarsz kockázott hús vízbe ami elfedi, elkezded főzni nem maximumon hogy ne fusson ki, 20 perc múlva hozzá a zöldség és addig főzöd amíg puha, 3-4 után jobban megy hogy mikor puhul a hús és a zöldség akkor pontosítasz az időn, delikát vagy húsleves kocka a végén meg raksz só/borsot ha kell. Olajban sütés: serpenyőben felraksz egy kanál olajat hidegen és 1 tojást ütsz bele, melegited és látod hogy fehér lesz a széle, ha teljesen fehér és nem folyékony sehol akkor kész, még lehet tovább sütni hogy a sárgája is szilárd legyen de te ne kezd ezzel mert a széle megéghet. Ha a fehérje kész kész vagy, só bors rá és ehető. Nem fogsz megtanulni főzni hetek alatt sem, de kis adagokat magadnak próbálj. A tojásos verziót a legegyszerűbb megtanulni mert eszel 3 tojást egy alkalommal, akkor azt háromszor egyesével külön csinálod, egy héten mondjuk három nap és már csináltál 9 tükörtojást 1 héten.
Röviden: sehogy.
Ahogy előttem írták: meg kell tanulni főzni.
Vagy
Ha férfi vagy szerezz nőt!
Ha nő vagy akkor szerezz férfit!
Ha LMBTQ-s akkor mindegy!
Főzni nem nehéz. Kezdd az alapokkal!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!