Mitől lehet rózsaszínes-pirosas folt a fehér csiperke gombán? (többi lent)
Figyelt kérdés
Amikor megpucoltam a gombát és megmostam, akkor a kalapja szélénél rózsaszínes-pirosas színe lett. Ez mitől lehet? Boltban vásárolt gombáról van szó, nem én szedtem.szept. 29. 15:15
1/2 anonim válasza:
Penész. Gondolom befülledt a fólia alatt.
2/2 anonim válasza:
Vannak olyan csiperkefajok, amelyeknek a húsa vágásra, nyomásra vörösödik.
Ilyen a kétspórás csiperke is.
Figyeld meg, hogy ha feldarabolod, és kicsit állni hagyod felvágva (pár percet csak), akkor is vörösödik.
Hogy lenne már penész, semmi köze a penészhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!