Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől lehet rózsaszínes-pirosa...

Mitől lehet rózsaszínes-pirosas folt a fehér csiperke gombán? (többi lent)

Figyelt kérdés
Amikor megpucoltam a gombát és megmostam, akkor a kalapja szélénél rózsaszínes-pirosas színe lett. Ez mitől lehet? Boltban vásárolt gombáról van szó, nem én szedtem.

szept. 29. 15:15
 1/2 anonim ***** válasza:
23%
Penész. Gondolom befülledt a fólia alatt.
szept. 29. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
70%

Vannak olyan csiperkefajok, amelyeknek a húsa vágásra, nyomásra vörösödik.

Ilyen a kétspórás csiperke is.

Figyeld meg, hogy ha feldarabolod, és kicsit állni hagyod felvágva (pár percet csak), akkor is vörösödik.

Hogy lenne már penész, semmi köze a penészhez.

szept. 29. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!