Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Jelenthet valamilyen egészségi...

Jelenthet valamilyen egészségi kockázatot ha megeszem a túlsült kenyérhéjat?

Figyelt kérdés
Amikor már olyan sötétbarna és jellegzetes íze-illata van (édeskés-keserű). Sajnos néha így sikerül a péknek akinél veszem. Valódi kovászos (kézműves) kenyér. Ráadásul ha megpirítom még jobban meg is sül. Néha levágom, csak az macerás meg pazarlás.

szept. 21. 06:56
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Ami feketére van égve, abban a rákkeltő aromás anyagok nagyobb koncentrációban vannak jelen.

Tehát kockázata van, azt kéne eldöntened, hogy neked megéri-e emiatt ezeket a részeket kidobni (ha odasül nagyon a pirítós, én lekapargatom késsel, kevés veszik kárba).

szept. 21. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
rák
szept. 21. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs még feketére égve azt meg se venném, sötétbarna.
szept. 21. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

Elméletileg a a sült rész karamellizalódott és rákot okozhat persze ehhez nagy mennyiségben kellene fogyasztani.

Szerintem napi szinten egy kevéstől nem lesz semmi bajod.

szept. 21. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet a nápolyi pizzával, ami széle égett?
szept. 21. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vannak Angliában élő idősebb ismerőseim, akik évtizedek óta minden reggel SZÉNFEKETE(!) pirítóssal kezdik a napot.

(és eszük ágában sincs belehalni) 😁

okt. 8. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!