Jelenthet valamilyen egészségi kockázatot ha megeszem a túlsült kenyérhéjat?
Figyelt kérdés
Amikor már olyan sötétbarna és jellegzetes íze-illata van (édeskés-keserű). Sajnos néha így sikerül a péknek akinél veszem. Valódi kovászos (kézműves) kenyér. Ráadásul ha megpirítom még jobban meg is sül. Néha levágom, csak az macerás meg pazarlás.szept. 21. 06:56
1/6 anonim válasza:
Ami feketére van égve, abban a rákkeltő aromás anyagok nagyobb koncentrációban vannak jelen.
Tehát kockázata van, azt kéne eldöntened, hogy neked megéri-e emiatt ezeket a részeket kidobni (ha odasül nagyon a pirítós, én lekapargatom késsel, kevés veszik kárba).
3/6 A kérdező kommentje:
Nincs még feketére égve azt meg se venném, sötétbarna.
szept. 21. 08:21
4/6 anonim válasza:
Elméletileg a a sült rész karamellizalódott és rákot okozhat persze ehhez nagy mennyiségben kellene fogyasztani.
Szerintem napi szinten egy kevéstől nem lesz semmi bajod.
5/6 anonim válasza:
Mi a helyzet a nápolyi pizzával, ami széle égett?
6/6 anonim válasza:
Nekem vannak Angliában élő idősebb ismerőseim, akik évtizedek óta minden reggel SZÉNFEKETE(!) pirítóssal kezdik a napot.
(és eszük ágában sincs belehalni) 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!