Hirtelen miért is drágult 100 forintot (vagy akár többet) a tej litere?
Figyelt kérdés
Miközben pont arról több - független - szakértő is már-már deflációról beszél, a tej és hús árak óriási mértékben emelkedtek a nyáron.
A tej esetében az emelkedés úgy 48%-62% között mozog. Csak "finoman" jelzem.
Feltűnő, hogy a boltok egyszerre mozognak az árakkal.
Én természetesen nem akarok semmit állítani, de azt tudom, hogy az olyan dolgok mint a kartellezés bűncselekmény. Természetesen én nem hinném, hogy erről van szó!
aug. 28. 10:07
2/7 anonim válasza:
3/7 anonim válasza:
Ne keress logikát benne. Talán melegük volt a tehenészeknek az utóbbi időkben, ezért drágítottak. Manapság ez így megy és meg is tehetik.
4/7 anonim válasza:
Az árak legnagyobb részéről a boltok tehetnek. Nyilván benne van az áfa is a dologban, de azt leszámítva is hatalmas árréssel dolgoznak és nincs semmi verseny, legalábbis a márkás termékek esetén, minden pontosan ugyanannyi az összes boltban. Nemrég láttam, hogy egy hamarosan lejáró, kifutó terméket 80 Ft-ért adtak. Ugye törvény, hogy beszerzési ár alatt nem adhatják, így feltételezem ennyi a beszerzési ára. Teljesáron már 200 Ft felett van. Tehát több mint a dupláját teszi rá a bolt. Az áfától tekintsünk el, mert az a csökkentett árban is benne kell legyen. Szóval a legtöbb pénzt a boltnak fizetjük, ami részben érthető is, mert a boltoknak is van költsége, de azért a mértékét kicsit sokallom, ez csak egy viszonylag olcsóbb termék, de ugye több ezer vásárlással százezres nagyságrendű termék megy el egy nap és nem csak ebből az árkategóriából, egy hét alatt simán kihozzák az összes dolgozó bérét, a következő héten a közüzemi számlákat, a harmadikon az egyéb kiadásokat, hova megy a többi pénz? Valakinek a zsebébe...
5/7 anonim válasza:
Világgazdasági az árak esése emelkedése.
Tehát minden beszállító ezért emel egyszerre és a boltok is.
6/7 anonim válasza:
Mi ez a szöveg, hogy melege volt a termelőnek meg hasonlók? Nem kéozeljétek nem a termelő a hibás hanem a drága kedves spekuláns kereskedő. Emel a felvásárlási áron 5-10% körül ezért az eladási áron is tud ennyit emelni. Csak nem mind egy, hogy 140Ft/Kg ra megy a 10% vagy 270ft/kg-ra.
7/7 anonim válasza:
Mert a multik pofátlanul kartelleznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!