Ilyen esetben mit reggelizzek hogy egészséges is maradjak?
Sokmindent kipróbáltam már amiket a KalóriaBázison vagy egyéb fórumokon, honlapokon olvastam, de nem váltak be.
Műzli/zabpehely: Éhes maradtam utána, 1 óra múlva már korgott a gyomrom.
Zabkása: Nem ízlett
Zöldség vagy gyümölcs turmix: Szintén éhes maradtam utána.
Tojásrántotta önmagában vagy belekeverve zöldségek és/vagy valamilyen húsféle: Éhes maradtam utána.
Joghurt: Éhes maradtam utána.
Az egyetlen, ami után nem maradok éhes, az a kenyérféle. Szendvicsek, pirítós, bundáskenyér, melegszendvics stb. Azokkal jól lakom annyira, hogy kibírjam ebédig, de tudom, hogy a kenyér nem túl egészséges... (a fehér kenyérről beszélek, a teljes kiőrlésűt sajnos nem tudom megvenni, sokkal drágább....)
Muzli szenhidrat
Zabkasa szenhidrst
Turmix szenhidrat es rost
Rantotta feherje es zsir
Joghurt feherje es zsir
4 dolog kell legyen egy laktato etelben: feherje, szenhidrat, zsir, rost. Ezek egyszerre. Ez lakat jol.
Probald azt hogy joghurttal (feherje zsir) osszekeversz zsirszegeny turot (feherje) es teszel ra gyumoocsot (szenhidrat es rost) meg granolat (szenhidrat es rost es zsir)
Amugy meg a kenyerfele is tokeletes reggeli. 1 szelet purpur vagy teljes kiorlesu kenyer, ra valami zsor pl sajtkrem es humusz, ra sonka ami fehejte es melle sok zoldseg ami a rost. Nincs azzal semmi baj
A fehér kenyér és a teljes kiőrlésű között az a különbség hogy kicsivel több benne a vitmain meg magasabb a rosttartalma.
Ezt ellensúlyozhatld úgy hogy eszed a fehér kenyeret és csinálsz rá pl babkrémet. Vagy eszel a kenyér mellé sok zöldséget.
Amúgy én a 469 forintos teljes kiorlesu lisztet keverem fel kilo feher liszttel (70 ft) és egy élesztővel (150 ft), vizzel meg sóval. 690 forint 2.5 kilo kenyer ha hazilag sutod. Lehet egyszerre tobbet es a maradek megy a fagyasztoba. Olcsobb mint a feher
Pl nem kell nullára csökkenteni a kenyér mennyiségét, csak egy részét kiváltani sok zöldséggel. Nem kell a felvágottakat se nullára szorítani, csak zsírosabb kolbász és szalámi helyett pl sonkát és/vagy főtt tojást tenni a szendvicsbe. stb stb
Ne próbáld az évek alatt felszedett plusz kilókat hetek alatt leadni, és máris tarthatóbb az egészséges étrend.
Na de mi a bajod a kenyérrel?
Én éppen fogyókúrázom, reggel két szelet lipóti rozskenyér, vékonyan margarin, csemege karaj, két szelet edami sajt, paprika, paradicsom, uborka és a tejeskávém. Bőven elég délig.
Ott a spar szeletelt purpur kenyere. Oké, hogy 800 ft, de simán elég 5 napra, ami egy napra nézve kb két zsemle vagy kifli ára...
Az éhség érzet csak később múlik kb fél órával.
Teljes kiőrlésű kenyeret zsömlét egyél
És nyugodtan turbózhatod a rántottát kolbász,virsli stb
Zöldséget is egyél hozzá.
Látom nehezen sikerült egyeseknek megérteni hogy nincs pénzem a drágább kenyeret megvenni.... azt is írtam hogy a rántottába teszek húsfélét de úgy is éhes maradok.
Többieknek köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!