Akik fogyasztanak tejet rendszeresen azok tehéntejen kívül más tejet is meginnának vagy megisznak?
Van olyan tej amit nem innál meg pl. sertés, ló?
Gondolom a tehéntej azért ennyire elterjedt mert annak van a legtöbb teje így gazdaságosabban tudják kinyerni de elméletileg bármely állatnak a teje iható az ember számára.
Törökországban ittam reggelente kávét kecsketejjel.
Jó volt.
Kb heti 3 alkalommal szoktam inni tehéntejet. Egyébként én nagyon szeretem a tejet, minden nap le tudnék gurítani 3-4 dl friss hideg tejet. De direkt visszafogom mert állítolag ugye nem tesz jót...
Egyébként én gyerekként "allergiás" voltam a tejre. Én már arra nem emlékszem hogy miért és milyen tüneteim voltak, de olyan 2-3 éven keresztül nem ihattam tehéntejet, csak kecsketejet. Anyáék az oviba mindig hoztak be kecsketejet. Falun laktunk szóval könnyű volt hozzájutni. Azóta is imádom a kecsketejet, lehet jobban mint a tehéntejet. De mivel a boltban baromi drága, így évente csak 1-2-szer szoktam venni.
Sertés és ló tejet még életemben nem láttam, de azt nem innám meg.
Kecsketejet már ittam, annyira nem különbözött a tehéntejtől.
Azért megnézem, hogyan szerzel tejet a kocától. Bealtatni nem ér, mert akkor az is bealszik, aki issza.
Nem minden állat teje élvezhető feldolgozatlanul. Például a bivaly és a juhtej eléggé zsíros, ezért a legtöbb embernél gyomorbántalmakat okozna ha csak úgy meginná. Viszont remek sajt lesz belőlük, ami Erdélyben eléggé népszerű. Vagy mondjuk ott van a lótej, amiből Belső-Ázsiában fermentált italt készítenek, mert az ottani emberek nem bírják a laktózt.
Továbbá ha nem olyan állatról van szó ami mögött ott van a több ezer évnyi háziasítás, fejés... Akkor azok kevés tejet adnak, rövid időn keresztül, vagy pedig az összetétele valami vér szerű, ásványi anyag turmix amit nem akarnál meginni.
Tehát nagyjából a tehén és a kecske az ami minden szempontból ideális annyira, hogy fel tudd használni a konyhában, és hosszú időn keresztül adnak tejet.
Nem szoktam tejet inni de sertés,ló tejet nem is kapsz szerintem sehol.
Kecske illetve birka az kapható ittam is már.Ezejen kívül mást biztos nem.
Én növénytejet kóstoltam mert pattanásos vagyok a sima tejtól de a kakaót nagyon szeretem.
Sajnos felejtős ez a növénytej, olyan minőségű mint a többi klímakényszer alternatíva...
Pedig örültem volna ha bejön a pattanások miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!