Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Akik fogyasztanak tejet...

Akik fogyasztanak tejet rendszeresen azok tehéntejen kívül más tejet is meginnának vagy megisznak?

Figyelt kérdés

Van olyan tej amit nem innál meg pl. sertés, ló?

Gondolom a tehéntej azért ennyire elterjedt mert annak van a legtöbb teje így gazdaságosabban tudják kinyerni de elméletileg bármely állatnak a teje iható az ember számára.

aug. 7. 22:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
59%
Nem.
aug. 7. 23:45
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Biztos hogy nem
aug. 7. 23:48
 3/14 anonim ***** válasza:
82%

Törökországban ittam reggelente kávét kecsketejjel.

Jó volt.

aug. 8. 00:18
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

Kb heti 3 alkalommal szoktam inni tehéntejet. Egyébként én nagyon szeretem a tejet, minden nap le tudnék gurítani 3-4 dl friss hideg tejet. De direkt visszafogom mert állítolag ugye nem tesz jót...

Egyébként én gyerekként "allergiás" voltam a tejre. Én már arra nem emlékszem hogy miért és milyen tüneteim voltak, de olyan 2-3 éven keresztül nem ihattam tehéntejet, csak kecsketejet. Anyáék az oviba mindig hoztak be kecsketejet. Falun laktunk szóval könnyű volt hozzájutni. Azóta is imádom a kecsketejet, lehet jobban mint a tehéntejet. De mivel a boltban baromi drága, így évente csak 1-2-szer szoktam venni.

Sertés és ló tejet még életemben nem láttam, de azt nem innám meg.

aug. 8. 03:07
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Kecsketejet már ittam, annyira nem különbözött a tehéntejtől.

Azért megnézem, hogyan szerzel tejet a kocától. Bealtatni nem ér, mert akkor az is bealszik, aki issza.

aug. 8. 03:09
 6/14 anonim ***** válasza:
71%
Határozottan elutasítok mindent, ami nem tehéntej. Még a növényi alapúakat sem bírom meginni.
aug. 8. 03:12
 7/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem minden állat teje élvezhető feldolgozatlanul. Például a bivaly és a juhtej eléggé zsíros, ezért a legtöbb embernél gyomorbántalmakat okozna ha csak úgy meginná. Viszont remek sajt lesz belőlük, ami Erdélyben eléggé népszerű. Vagy mondjuk ott van a lótej, amiből Belső-Ázsiában fermentált italt készítenek, mert az ottani emberek nem bírják a laktózt.

Továbbá ha nem olyan állatról van szó ami mögött ott van a több ezer évnyi háziasítás, fejés... Akkor azok kevés tejet adnak, rövid időn keresztül, vagy pedig az összetétele valami vér szerű, ásványi anyag turmix amit nem akarnál meginni.

Tehát nagyjából a tehén és a kecske az ami minden szempontból ideális annyira, hogy fel tudd használni a konyhában, és hosszú időn keresztül adnak tejet.

aug. 8. 03:42
 8/14 anonim ***** válasza:
78%

Nem szoktam tejet inni de sertés,ló tejet nem is kapsz szerintem sehol.

Kecske illetve birka az kapható ittam is már.Ezejen kívül mást biztos nem.

aug. 8. 07:59
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is nagyon szeretem a tejet, de csak a tehéntejet, nekem a kecsketej sem ízlik.
aug. 8. 08:23
 10/14 anonim ***** válasza:

Én növénytejet kóstoltam mert pattanásos vagyok a sima tejtól de a kakaót nagyon szeretem.

Sajnos felejtős ez a növénytej, olyan minőségű mint a többi klímakényszer alternatíva...

Pedig örültem volna ha bejön a pattanások miatt is.

aug. 8. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!